Αρχική Νέα Τοπικά Σήμερα στο Πρωτοδικείο η αγωγή Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου κατά astraparis.gr, κάλεσμα Γ....

Σήμερα στο Πρωτοδικείο η αγωγή Διοικήτριας Νοσοκομείου Χίου κατά astraparis.gr, κάλεσμα Γ. Στεβή

105

Συζητείται σήμερα Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9 το πρωί, στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου, η αγωγή κατά του διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή που κατέθεσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ.

“Πρόκειται για την πρώτη αγωγή που συζητείται, στο πλαίσιο μιας απηνούς δικαστικής δίωξης κατά του διευθυντή της ιστοσελίδας μας, η οποία έχει προβεί σε αποκαλύψεις, κυρίως για τις επιλογές της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου, που συνεπάγονται σπατάλη δημοσίου χρήματος.
Αυτές οι δικαστικές διώξεις, που εντάσσονται στο κύμα διώξεων με αγωγές SLAPP κατά δημοσιογράφων σε όλη τη χώρα, έχουν στόχο να μας εκφοβίσουν, προκειμένου να σταματήσουμε τις αποκαλύψεις και την κριτική”, σημειώνεται σε δελτίο τύπου της ιστοσελίδας astraparis.gr που χαρακτηρίζει “εξοντωτική” την αγωγή, με το ύψος του ποσού που ζητείται.

“Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας ειδικότερα, που εποπτεύει το νοσοκομείο Χίου και ο οποίος αντί να ελέγξει τις πράξεις και παραλείψεις της διορισμένης από τον ίδιο διοίκησης ανέχεται – τουλάχιστον – τις δικαστικές διώξεις εναντίον του δημοσιογράφου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της ενημέρωσης της Χίου να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους, προκειμένου να υπερασπισθούμε την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα των δημοσιογράφων να εκτελούν χωρίς φόβο και με τον κίνδυνο των διώξεων το λειτούργημά τους.
Καλούμε, επίσης, τους πολίτες και τους φορείς της Χίου να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό μας, για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιορτάζει ο Αγιος Γεώργιος των Αυγωνύμων, 3/11
Επόμενο άρθροΑίτημα για στέγαση του Ειδικού σχολείου στο εκθεσιακό κέντρο “Γ. Καλουτάς”