Αρχική Νέα Τοπικά Διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός προσφύγων στη Σούδα

Διαρκώς μειώνεται ο πληθυσμός προσφύγων στη Σούδα

189

Μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα του κάστρου της Χίου.
Πλέον διαμένουν περί τα 330 άτομα, ενώ ο καταυλισμός έχει ήδη περιοριστεί στο μισό χώρο της τάφρου, αφού συνεργεία της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Χίου ξηλώνουν διαρκώς σκηνές και σπιτάκια.
Με όλους τους φορείς να συμφωνούν πως ο άτυπος καταυλισμός της Σούδας, που τον διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πρέπει να κλείσει, η σταδιακή αποσυμφόρηση είναι πλέον ορατή.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για το προσφυγικό, Γιώργο Καραμανή, μέσα στην εβδομάδα αναχώρησαν 51 άτομα για την Ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ άλλα 7 επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
«Αν σήμερα υπήρχε το Προαναχωρησιακό Κέντρο, ο καταυλισμός της Σούδας θα είχε κλείσει οριστικά» τόνισε ο κ. Καραμανής, συμπληρώνοντας ότι αν συνεχιστούν οι χαμηλές ροές προσφύγων και μεταναστών. πολύ πιθανό η συγκεκριμένη δομή να κλείσει οριστικά τον επόμενο μήνα.
Όσον αφορά στις εθνικότητες των ατόμων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Σούδας, η πλειοψηφία είναι Σύριοι, ενώ σύμφωνα με τον διαχωρισμό που έχει γίνει Αφγανοί και Πακιστανοί έχουν μεταφερθεί και διαμένουν στο Κέντρο της ΒΙΑΛ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για εθελοντές από τους “Χίοι εν χορώ” και 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Επόμενο άρθροΑφγανός πρόσφυγας, προσπάθησε να φύγει κολυμπώντας!