Αρχική Απόψεις Face-tweet Σούδα- καθημερινή ζωή προσφύγων, το παιδί του Χασάν…

Σούδα- καθημερινή ζωή προσφύγων, το παιδί του Χασάν…

208

Σούδα, 10 Jul 2017

Το παιδί του Χασάν είναι με πυρετό μέρες τώρα και ο βήχας το βράδυ χειροτερεύει. Ο γιατρός λέει ότι όλα είναι καλά και του έχει χορηγήσει σπρέι για άσθμα. Το σπρέι πρέπει να δίνετε στα μικρά με ειδική μάσκα που ωστόσο δεν έχουν οι γονείς και προσπαθούν να του την χορηγήσουν με ένα πλαστικό ποτήρι που το έχουν τρυπήσει στον πάτο.
Το 1,5 μήνα μωρό που μένει εδώ και εβδομάδες στη Σούδα έχει διάρροιες. Φεύγοντας τους ρωτήσαμε αν θέλουν γάλα και μου φέρνουν ένα κουτί γάλα Νο 3 για να μου το δείξουν. Το γάλα αυτό χορηγείται σε παιδιά από 1 έως 3 χρονών. Καθόλου παράξενο που έχει διάρροιες. Ο οργανισμός που τους έδωσε το γάλα τους είπαν ότι είναι εντάξει για το μωρό. Του φέραμε μπουκαλάκια Νο1 μέχρι να βρούμε σκόνη (πάνες , φορμάκια και αλοιφή για ερεθισμούς).
Το λεωφορείο για την ΒΙΑΛ ήρθε και ως συνήθως δεν χωρούσαν όλοι να ανέβουν. Τα ΜΑΤ επενέβησαν ξανά, μερικοί με ήρεμο τρόπο, άλλοι με άγριο ….Μια μάνα παρακαλούσε να ανέβει στο λεωφορείο διότι είχε αφήσει το μωρό της στον πατέρα στη ΒΙΑΛ. Δεν την άφησαν ώσπου μιλήσαμε σε ένα πιο λογικό άνδρα από τα ΜΑΤ και την άφησε να μπει. Ο συνοδηγός ανάστατος, θυμωμένος και ενοχλημένος φώναζε……λες και έφταιγαν οι μετανάστες για αυτό το μπάχαλο.
Δύο ασυνόδευτα από τη ΒΙΑΛ δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο λεωφορείο, έμειναν πίσω. Πήγαμε στα ΜΑΤ να ρωτήσουμε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ήταν -λέει – αυτοί υπεύθυνοι. Πήγαμε στο Δήμο. Θα ειδοποιούσαν το SAve the children και την αστυνομία στην ανάγκη να τα πάει…..Δεν έμεινα να δω τι απέγιναν….

Όλα αυτά τα προβλέψιμα θέματα, πότε θα λυθούν? UNHCR ???

(από ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστός από Τετάρτη, 12 Ιουλίου, ο χώρος στάθμευσης στην Αγία Αννα Καπέλλα λόγω έργων
Επόμενο άρθροΛαϊκή συνέλευση στις Καρυές, για να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό