Αρχική Νέα Αθλητικά Στα Καρδάμυλα η Αegean Regatta 2023- Παρασκευή πάει Οινούσσες

Στα Καρδάμυλα η Αegean Regatta 2023- Παρασκευή πάει Οινούσσες

128

Στα Καρδάμυλα της Χίου έφτασαν τα 49 σκάφη που μετέχουν στην Αegean Regatta 2023 συνεχίζοντας το πανέμορφο ταξίδι τους στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που έφταναν και τα 5 μποφόρ τοπικά βοήθησαν τα πληρώματα να ξεδιπλώσουν τη ναυτοσύνη τους και να διανύσουν αρκετά γρήγορα την απόσταση των 30 ναυτικών μιλίων από τα Ψαρά έως τα Καρδάμυλα.

Mε την ολοκλήρωση και της 2ης ιστιοδρομίας, προβάδισμα έχουν πάρει, στην κατηγορία ORC Performance το σκάφος ΑΝΑΤΕLOUSA AFRODITI του Γιώργου Αυγερινού από τη Θεσσαλονίκη με μία πρώτη και μία τρίτη θέση και στην κατηγορία ORC Sport το MELIPLOE του Θανάση Πινιάρη από το Βόλο με δύο πρωτιές!

Τα αποτελέσματα στη 2η ιστιοδρομία ανά κατηγορίαQ
ORC Performance
1 ANATELOUSSA AFRODITΙ (Ν.Ο.Θ.) με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
2 ΒΑΧΙΜUS (O.Φ.Θ. ) με κυβερνήτη το Θανάση Μπαξεβάνη
3 GRANMA X (Ν.Ο.Θ.) με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη

ORC Sport 1
1 FAIRYTALE (Ο.Φ.Θ.) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ζάχο
2 HAKUNA MATATA (Ν.Ο.Θ.Α.Κ.) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή
3 ΤΟ ΚΕFI MAS (Ν.Α.Ο.Βούλας με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Γιουβάνογλου

ORC Sport 2
1 MELIPLOE (Ν.Ο.Β.Α) με κυβερνήτη τον Θανάση Πινιάρη
2 ΑSSANTE (ΣΙΠ – ΟΤΕ) με κυβερνήτη τον Αλκιβιάδη Γεωργιάδη
3 ΤHEODORA (PORT BURGAS) με κυβερνήτη τον Μiroslav Shopov

ORC Sport 3
1 ΚΥΜΟΤΗΟΕ (Ν.Α.Ο. Λαυρεωτικής) με κυβερνήτη τον Ευστάθιο Γιαννακόπουλο
2 SUN FIZZ (Λ.Ο.Ι.Α.Θ. ) με κυβερνήτη τον Ευστράτιο Πάλλη
3 FATA MORGANA (ΠΕΚΕΒ Χίου) με κυβερνήτη τον Μάρκο Λαμπρινάκη.

Το πρωί της Παρασκευής, 25/8, τα 49 σκάφη της Aegean Regatta θα ταξιδέψουν από τα Καρδάμυλα έως τις Οινούσσες για το τρίτο σκέλος του αγώνα.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Γίνεται υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τη στήριξη των Δήμων Δυτικής Λέσβου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Οινουσσών και Χίου και την υποστήριξη του Επιμελητήριου Χίου.
Δίπλα στους ιστιοπλόους σε όλη τη διοργάνωση, στέκονται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Χίου.

Tη διοργάνωση της Aegean Regatta 2023 συντονίζει η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (ΠΕΚΕ Βροντάδου) και συνδιοργανωτές Όμιλοι είναι οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Καρδαμύλων.

Διαφήμιση