Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στην τελική ευθεία η δίκη για τη φωτιά στη Σιδηρούντα

Στην τελική ευθεία η δίκη για τη φωτιά στη Σιδηρούντα

139

Συνεχίζεται την Τρίτη, 21/6/22 στις 9.00 το πρωί, ενώπιον του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική πυρκαγιά στο χωριό Σιδηρούντα στις 25 με 26 Αυγούστου του 2016.
Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων.
Πρόκειται για τον πρώην Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Ιάκωβο Αρχοντάκη, τον πρώην Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον πρώην προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου Γιώργο Ζώα.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ’ αμελείας διά παραλείψεως.

Αύριο στις 9.00 θα συνεχιστεί η δίκη που ξεκίνησε στις 7 Απριλίου και μετρά 10 συνεδρίες με τις αγορεύσεις του Εισαγγελέα της Εδρας και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Να θυμίσουμε ότι στην πυρκαγιά, όπου οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο χωριό, μια 64χρονη γυναίκα είχε καταλήξει λίγες μέρες μετά λόγω των σοβαρότατων εγκαυμάτων που της είχαν προκληθεί, ενώ μία ακόμα νεαρότερη γυναίκα είχε υποστεί επίσης εγκαύματα. (Σύμφωνα με ενημέρωση από την ίδια την παθούσα, έφερε 2ου και 3ου βαθμού εγκαύματα και σήμερα 80% αναπηρία, με πολλαπλές σοβαρές επεμβάσεις, συνεχίζοντας τον αγώνα για την αποκατάστασή της ισοβίως).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Το χωριό Σιδηρούντα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς 26/8/2016.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η δικαστική διαμάχη για την περιοχή όπου σχεδιάζεται η Νέα Δομή προσφύγων – μεταναστών
Επόμενο άρθροΣτο νοσοκομείο 79χρονος μετά από πυρκαγιά σπίτι του