Αρχική Νέα Τοπικά STOP στις φωτιές του Φανιστή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

STOP στις φωτιές του Φανιστή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

132

Με μια επείγουσα ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου υπενθυμίζει ότι κατ’ εφαρμογή των Πυροσβεστικών Διατάξεων απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδους καύσης σε υπαίθριους χώρους.
Σημειώνει δε ότι απαγορεύονται οι φωτιές «ακόμα και για την πραγματοποίηση εθίμων ή εκδηλώσεων εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Όπως για παράδειγμα οι εκδηλώσεις που διεξάγονται σε πολλά μέρη του νησιού την 23η Ιουνίου για τους εορτασμούς του Γενέθλιου Αγίου Ιωάννη Προδρόμου».

«Ακόμα απαγορεύεται η χρήση των «Sky Lanterns» (αερομεταφερόμενα ιπτάμενα φαναράκια ή αερόστατα), τα οποία όπως είναι κατανοητό, μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε απόσταση από το σημείο που απελευθερώνονται», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προφανώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία θορυβήθηκε από τη μια με τον επερχόμενο καύσωνα και από την άλλη τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών να ανακοινώνουν εκδηλώσεις την Πέμπτη το βράδυ για κάψιμο του πρωτομαγιάτικου στεφανιού όπως θέλει η παράδοση.
Με την πιο εντυπωσιακή εκδήλωση να γίνεται στο χωριό Λαγκάδα από το κάστρο της Χίου, τα Θυμιανά, τον Δαφνώνα και από άλλα χωριά και συνοικίες της πόλης προγραμματίζονταν φανοί. Οπότε μόνο το έθιμο του Κλήδονα, με το αμίλητο νερό, δεν απαγορεύεται πλέον.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Χίου σας… εύχεται καλό καλοκαίρι από τα Μαγεμένα Βολισσού, γράφει ο Γ. Μακριδάκης
Επόμενο άρθροΚανονικά οι εκδηλώσεις του κλήδονα στην Λαγκάδα