Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Χίο και Λέσβο- ΟΧΙ στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Χίο και Λέσβο- ΟΧΙ στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

162

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών(τουλάχιστον 150), εκπροσώπων από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων του νομού και του Δημάρχου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση συμπαράστασης στον τυπογράφο Γιάννη Παληό που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του (πρώτη κατοικία) από επαγγελματικό δάνειο.
Την ίδια ώρα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και στη Μυτιλήνη έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας, μέλη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μέλη σωματείων και συνταξιούχοι.


«Το κάλεσμα για κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη στις 9 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας του Γ.Π. από τη Χίο από την τράπεζα, αγκαλιάστηκε από περαστικούς και πελάτες τις τράπεζας, που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από πολλούς, πρέπει να μπει φρένο στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κατοικία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου.


Ευχαριστώντας τον κόσμο και τους φορείς, ο τυπογράφος Γιάννης Παληός τόνισε ότι η κινητοποίηση του κόσμου, η συγκέντρωση 1.000 και πλέον υπογραφών μέσα σε ένα μήνα και η στήριξη από τους φορείς έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα με την τράπεζα να κάνει νέα πρόταση αποπληρωμής του δανείου.
Πρόταση πάντως που δεν έκανε δεκτή ο αγαπητός στο νησί τυπογράφος αφού θα πρέπει και μετά το 70ο έτος της ηλικίας του να πληρώνει δόσεις, χωρίς να έχει γίνει «κούρεμα» των τόκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε, το αρχικό δάνειο των 240.000 ΕΥΡΩ που είχαν πάρει μαζί με τον αδερφό του Αντώνη (ο οποίος δυστυχώς σήμερα έχει φύγει από τη ζωή) έχουν μείνει οι 140.000 ΕΥΡΩ, αλλά με τους τόκους που προσετέθησαν μετά το 2012 που σταμάτησαν να πληρώνουν έχει εκτιναχθεί στα 440.000 ΕΥΡΩ.

«Ζητάμε μια ρύθμιση που θα μπορώ να ανταποκριθώ εγώ και όχι να υποθηκεύσω το μέλλον των παιδιών μου», σημείωσε ο Γιάννης Παληός, που να σημειωθεί όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία του είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς του εργαζόμενους που απασχολεί και τις ασφαλιστικές εισφορές.


Τη στήριξή του στον αγώνα των δημοτών του έδωσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε από την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.


Την πρόταση να αποσύρουν οι καταθέτες ακόμα και τα χρήματά τους από τη συγκεκριμένη τράπεζα, αν και σημείωσε ότι δυστυχώς η ίδια πολιτική ασκείται από όλες τις τράπεζες, έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου Βασίλης Παπάς και ανακοινώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα στηρίζοντάς το μέλος τους και την προσεχή Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, ημέρα για τον προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του σπιτιού, θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στη Μυτιλήνη ώστε να αποτραπεί.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚράτηση για τους πολλούς, άσυλο για τους λίγους, του Γ. Ψυχογιού*
Επόμενο άρθροΠροετοιμασία μαθητών για το μαθηματικό διαγωνισμό “Θαλής”