Αρχική Νέα Τοπικά Σύλληψη αλλοδαπού καπετάνιου για παράνομη μεταφορά ατόμων με πολυτελή σκάφη

Σύλληψη αλλοδαπού καπετάνιου για παράνομη μεταφορά ατόμων με πολυτελή σκάφη

110

Ξετυλίγεται το κουβάρι κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών με πολυτελή σκάφη, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που προχώρησε στη σύλληψη και 2ου ατόμου. Πρόκειται για τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «SIBELA» σημαίας Τουρκίας, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει πάρει μέρος σε μεταφορά τρίτων έναντι υψηλής τιμής.
Η σύλληψη του Τούρκου κυβερνήτη έγινε στις 16 Αυγούστου, όταν φέρεται να πήγε στο Λιμεναρχείο για να πάρει άδεια απόπλου, αλλά διαπιστώθηκε από τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προς τη χώρα μας με (άλλο) πολυτελές σκάφος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μετά από τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος κατά την προσαγωγή του, διαπιστώθηκε να εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης με το οποίο συνδέεται και ο 24χρονος που ήδη κρατείται.
Ο 24χρονος είναι ο πρώτος που συνελήφθη, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στις 12 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών.
Να θυμίσουμε ότι στα ίχνη του 24χρονου Παλαιστίνιου στην καταγωγή, τα στελέχη του Κ.Λ. Χίου οδηγήθηκαν μετά τον εντοπισμό μέσα στον περίφρακτο χώρο του Λιμένα Χίου, 8 αλλοδαπών που διέθεταν ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά δεν κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Τα 8 αυτά άτομα είχαν φτάσει με πολυτελές σκάφος, το Σάββατο 10 Αυγούστου, σε απόκρημνη ακτή του Εμπορειού, όπου από Πυροσβεστική και Λιμεναρχείο στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 άλλων ατόμων. Αντίθετα οι 8, είχαν διαφύγει της σύλληψης και μέχρι να συλληφθούν από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου φάνηκε από την προανάκριση πως διέμεναν στο σπίτι του 24χρονου.
Για τον 24χρονο, που έχει γεωγραφικό περιορισμό στις μετακινήσεις του, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του με την κατηγορία ότι παρείχε συνδρομή έναντι αμοιβής σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά προς την Ελλάδα υπηκόων Τρίτων Χωρών, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επίσης είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Μάιο για τη συμμετοχή του σε σύνολο επτά περιπτώσεων κλοπών στην περιοχή της Χίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ Χίου: ένας χρόνος εκτός μνημονίων
Επόμενο άρθρο“Διακοπές” με διαρρήξεις σε 14 σπίτια, σύλληψη δραστών από Αστυνομία Χίου (φώτο-video)