Αρχική Νέα Τοπικά Σύλληψη φερόμενου διακινητή και 18 προσφύγων- μεταναστών στα Νένητα

Σύλληψη φερόμενου διακινητή και 18 προσφύγων- μεταναστών στα Νένητα

198

Ένα άτομο ηλικίας 31 ετών, που στερούταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων συνελλήφθη από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία του χωριού Νένητα Χίου, που φέρεται ως διακινητής 18 προσφύγων- μεταναστών που είχε βγάλει νωρίτερα σε παραλία της νότιας Χίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λ.Σ.-Ελλ. Ακτ. πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 25/6, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινιόταν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐα, και να προσεγγίζει την ακτή Γρίδια στην περιοχή Νενήτων της νότιας Χίου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης, όπου εντόπισαν το συγκεκριμένο σκάφος χωρίς επιβαίνοντες.

Το απόγευμα της Κυριακής, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισε στην περιοχή “Βοτανικός Κήπος” δεκαοκτώ πρόσφυγες- μετανάστες, που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην πλατεία του χωριού Νένητα εντοπίστηκε ο 31χρονος αλλοδαπός.

Από την προανάκριση, οι πρόσφυγες- μετανάστες αναγνώρισαν το προαναφερόμενο σκάφος και τον 31χρονο ως τον διακινητή τους, που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στον ελλαδικό χώρο) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (διακίνηση μεταναστών στον ελλαδικό χώρο).

Διαφήμιση