Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών και ΔΟΕ καλούν σε απεργία (9/11) (video)

Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών και ΔΟΕ καλούν σε απεργία (9/11) (video)

59

Κάλεσμα από το Σύλλογο Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, για καθολική συμμετοχή δασκάλων- νηπιαγωγών στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.
Στο νησί βρέθηκε (την Τρίτη 1 Νοεμβρίου) 4μελης αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, όπου είχαν συναντήσεις με μέλη του δασκάλου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόνισαν τις μειώσεις μισθών που έχουν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, με πάνω από 6 μηνιάτικα να έχουν χάσει, ενώ είναι ζοφερή η κατάσταση ειδικά για τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ο Γραμματέας της ΔΟΕ Σπύρος Μαρίνης επισήμανε την ομηρεία στην οποία βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής που δεν έχουν ακόμα διοριστεί. Σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορούν να περιμένουν τα διάφορα PASS για να ζήσουν και τόνισε πως πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην έχουμε παγωμένα σχολεία.
Χαρακτήρισε εύηχο τον τίτλο «αναβάθμιση» αλλά στην ουσία σπρώχνει τις διευθύνσεις των σχολείων σε αναζήτηση χορηγών για τη λειτουργία τους και σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πλαίσιο.

Το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ειρήνη Ασβεστά έθεσε και το ζήτημα της εντατικοποίησης της δουλειάς μέσα στο σχολείο, με την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου Αγγελίνα Σκουφάλου να τονίζει πως δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να γίνουν γραφειοκράτες.

Ο υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΔΟΕ Νίκος Φασφαλής, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην δράση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που κλείνει του χρόνου 100 χρόνια λειτουργίας και στον τρόπο που ψήφισα τότε για τους εκπροσώπους τους στα διάφορα όργανα. Κατακρίνοντας την πολιτική που προωθείται με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σημείωσε ότι η ΔΟΕ έχει αποφασίσει να μην βάλουν δοτούς εκπροσώπους στα όργανα.

Ο Ζήσης Καπράνος, υπεύθυνος υλικού και βιβλιοθήκης της ΔΟΕ τόνισε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου διοργανώνεται από κοινού από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται στα σχολεία δείχνουν ότι θέλει το Υπουργείο να φύγουμε από το δωρεάν δημόσιο σχολείο, και να μπούμε σε σχολεία κατηγοριοποίησης και για αυτό οι δάσκαλοι αγωνίζονται για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα προϊόντα μαστίχας στην Φαρμακευτική έκθεση CPHS Frankfurt 2022
Επόμενο άρθροΜπλόκο και από Πρωτοδικείο για το Θόλος- απέρριψε το αίτημα για προσωρινά μέτρα