Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογος Γυναικών Χίου: 254 παιδιά εκτός Προσχολικής Αγωγής

Σύλλογος Γυναικών Χίου: 254 παιδιά εκτός Προσχολικής Αγωγής

53

254 παιδιά βρίσκονται εκτός προσχολικής αγωγής, παρά το ότι οι οικογένειές τους έκαναν αιτήσεις, σημειώνει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας στη Χίο.

Με τίτλο “Αλήθειες και ψέματα για την Προσχολική Αγωγή
και τη Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών”, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Στην επίσκεψή της στη Χίο, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, κα Δόμνα Μιχαηλίδου τα βρήκε όλα καλά με την προσχολική αγωγή δηλώνοντας: «… είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να πούμε ότι δεν έχει μείνει ούτε ένα παιδί έξω» και ότι φέτος 35% περισσότερα παιδιά καλύφθηκαν με κουπόνια, «βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη των δημοσιονομικών ταμείων».

Η αλήθεια είναι ότι 254 παιδιά στη Χίο με βάση τις αιτήσεις στο ΕΣΠΑ, βρίσκονται εκτός προσχολικής αγωγής:
116 δεν επιλέχθηκαν και 138 απορρίφθηκε η αίτησή τους για διάφορους λόγους. 30.000 παιδιά πανελλαδικά, απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα των voucher (κουπονιών) της ΕΕΤΑΑ.

Οι δημοτικοί βρεφικοί σταθμοί που λειτουργούν στο νησί μας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι γονείς στήθηκαν για ώρες από το προηγούμενο βράδυ στη ΔΗΚΕΧ, με το voucher στο χέρι για μια θέση!
Καμία έκπληξη! Η ΝΔ συνεχίζει τη διαχρονική κοροϊδία όλων όσων κυβέρνησαν…

“Οι δημοτικοί βρεφικοί σταθμοί που λειτουργούν στο νησί μας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες κι ας διαφημίζουν ότι αυξήθηκαν γενικά κατά 35% τα παιδιά στην προσχολική αγωγή.
Ταυτόχρονα, εκατοντάδες γονείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν δίδακτρα στους ιδιωτικούς ή τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αν και όταν τους πάρουν.
Το δικαίωμα των παιδιών μας μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη είτε λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού προγράμματος, που δεν επαρκεί ούτε για το 1/3 των παιδιών, είτε λόγω της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των βρεφονηπιακών σταθμών, που το καθιστά απαγορευτικό για πολλές οικογένειες.

“Δεν ανεχόμαστε σήμερα τον 21ο αιώνα να μην εξασφαλίζει το κράτος το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους.

“Δεν δεχόμαστε αυτό το δικαίωμα των παιδιών μας να αποτελεί εμπόρευμα και ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης ή παιδοφυλακτήριο.
Καλούμε τους γονείς να παλέψουν ώστε κανένα παιδί να μη μείνει εκτός Προσχολικής Αγωγής και φέτος”, καταλήγει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο96 ΑΔΤΕ: Βολές στην περιοχή του Μάναγρου
Επόμενο άρθροΣΕΣΝΟΧ: Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Χίου