Αρχική Απόψεις Aρθρα Σύλλογος Γυναικών Χίου για την 8η Μάρτη

Σύλλογος Γυναικών Χίου για την 8η Μάρτη

66

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες και όλο το λαό μας αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τις αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση όλων των δημοσίων δομών υγείας και νοσοκομείων που βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης, όπως επίσης της μετατροπής τους σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Εκτός από όλα αυτά  έχουμε και την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες ,σε συνθήκες  εγκλεισμού λόγω πανδημίας.

Καταγγέλλουμε επίσης τα περιστατικά σεξουαλικής καθώς και οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν αυτά τα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών και ανήλικων παιδιών. Ο βούρκος που αναπαράγει τη βία σε βάρος των γυναικών και άλλων κοινωνικά ευάλωτων ανθρώπων, πηγάζει από τις «αξίες» που καλλιεργεί η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία  από το «δίκαιο « του ανελέητου ανταγωνισμού, του ατομισμού, του εγωϊστικού τρόπου ζωής και σκέψης ,που γεννούν την επιθετική αλαζονεία, την υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμα και τη βίαιη συμπεριφορά.

Δυναμώνουμε τη «φωνή» μας

-Για τις χιλιάδες γυναίκες που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής ή απολύθηκαν ,για εκείνες που εργάζονται με τηλεργασία χωρίς ωράριο και  τα  παιδιά  στην αγκαλιά.
-Για την μετατροπή των χώρων δουλειάς, των σχολείων, σε χώρους διασποράς του ιού με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
-Για την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας που τόσους μήνες βρίσκονται πίσω από την οθόνη της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα σχολεία και οι σχολές παραμένουν «ανοχύρωτα».
-Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις δομές  Π.Φ.Υ .


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων για την προστασία γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Καμία μείωση μισθού ,επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια .

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους  με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με σταθερό ωράριο.

Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.

Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με 15μελή τμήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκπαιδευτικού, βοηθητικού και καθαριότητας.

Να παρθεί πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Να ανοίξουν οι σχολές για το εαρινό εξάμηνο.

ΟΧΙ στον περιορισμό των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και  στην ένταση της καταστολής  των διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, που καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών.

Το αγωνιστικό μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Διεκδικούμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΧΙΟΣ 4/3/2021

ΤΟ Δ.Σ.