Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: το Πολυτεχνείο ΖΕΙ- οι αγώνες δεν παίρνουν αναβολή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ: το Πολυτεχνείο ΖΕΙ- οι αγώνες δεν παίρνουν αναβολή

36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣYΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου τιμώντας την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την πάλη μας απέναντι στην πολιτική που και σήμερα θυσιάζει και μέσα στην πανδημία τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, που απαξιώνει τη ζωή και την υγεία των οικογενειών μας, που τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Οι ιδέες και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα και εξακολουθούν να εμπνέουν τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες του μόχθου.
Συμπορευόμαστε με το εργατικό κίνημα για να γίνουν οι αγώνες μας πιο δυνατοί και διεκδικούμε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Αγωνιζόμαστε πάντα για την ειρήνη και την φιλία των λαών. ΟΧΙ άλλοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς από τις πατρίδες τους για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή.
Παλεύουμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε που αποτελεί προϋπόθεση για να ζήσουμε μια ανθρώπινη ζωή, μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την δική τους προσταγή και πρακτική που μας θέλει σκυφτούς και δειλούς.
Δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας. ΔΕΝ μας χαρίστηκαν, τα έχουμε κατακτήσει και θα παραμείνουμε στο δρόμο του αγώνα για να τα υπερασπιστούμε.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο επαγρυπνώντας απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο και αποκαλύπτουμε το ρόλο τους για να στηριχθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δίνουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Κανένας νόμος ,κανένα διάταγμα δεν θα σταματήσει την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Δε θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο γύψο.

Τιμάμε την επέτειο με την συμμετοχή μας στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό, παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Χίος 13/11/20
Το Δ.Σ του συλλόγου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΜΕ για Πολυτεχνείο: Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΜήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Μπουγδάνου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου