Αρχική Νέα Τοπικά Συμμαχία Αξιών: “διεκδικούμε την αποσυμφόρηση του νησιού”- για το κάλεσμα σε σύσκεψη...

Συμμαχία Αξιών: “διεκδικούμε την αποσυμφόρηση του νησιού”- για το κάλεσμα σε σύσκεψη προέδρου Χαλκειούς:

63

Επιστολή του επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χίου για την συμμετοχή του στην σημερινή (σ.σ. 2/9/20) θεσμική συνάντηση κατόπιν πρόσκλησης του τοπικού συμβουλίου Χαλκειούς

Χίος, 2 Σεπτεμβρίου 2020
κ. Πρόεδρε,
Έλαβα τόσο το έγγραφο του τοπικού συμβουλίου Χαλκειούς όσο και την δική σας πρόσκληση και απαντάμε θετικά σε αυτήν, αφού πρόκειται για θεσμική συνάντηση.
Η συμμετοχή μας, υπό τον αυτονόητο όρο ότι θα τηρηθούν πρακτικά κατά την συνεδρίαση, τα οποία στην συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα και ότι η συνάντηση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου, έχει ως προφανή στόχο την εκπροσώπηση σε αυτήν την σύσκεψη της δίκαιης και πλειοψηφικής άποψης της χιώτικης κοινωνίας για αποσυμφόρηση του νησιού και οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ.
Ξεκαθαρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα δεχτούμε εκβιαστικά, διχαστικά διλήμματα, που θα ωθούν τους συμμετέχοντες να εκφύγουν του πλαισίου που έχει τεθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και ότι προφανώς δεν λησμονούμε ποιος ευθύνεται πολιτικά για την επιδρομή των ΜΑΤ στη Χίο, πριν λίγους μήνες, καθώς και για όλες τις σωματικές βλάβες και τις ζημιές που υπέστησαν οι Χιώτες και οι Χιώτισσες κατά την διάρκεια της.
Υπενθυμίζουμε, σε όποιον ξεχνάει, ότι η έωλη και αντισυνταγματική απόφαση, ερήμην του χιώτικου λαού, για υπερδομή μαμούθ, τελικά κατέπεσε, μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλου του νησιού.
Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όποιον ονειρεύεται ξανά ότι θα μας παγιδεύσει και θα μας διχάσει.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Εκ μέρους της ΣυμμαΧίας Αξιών,
Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚρύο…. ντους του Δήμου για το seatrac στη Δασκαλόπετρα, πότε θα έρθουν τα ανταλλακτικά
Επόμενο άρθροΛΑΣ: Συνένοχους στο έγκλημα εγκλωβισμού προσφύγων- μεταναστών ψάχνει ο κ. Μηταράκης