Αρχική Νέα Τοπικά Συμπαράταξη Πολιτών: “Επιτάσσεται …. ο διάλογος”

Συμπαράταξη Πολιτών: “Επιτάσσεται …. ο διάλογος”

95

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης “Συμπαράταξη Πολιτών”:

“Μέχρις εκεί φτάνει η δημοκρατία της Κυβέρνησης λοιπόν, μέχρι την επίταξη;

Μέχρι την επίταξη για να λύσουν ένα πρόβλημα που διόγκωσαν με την ιδεοληψία και την εμμονή τους , που προεκλογικά διατυμπάνιζαν πως τη λύση του την έχουν στο τσεπάκι.

Η Κυβέρνηση μετά από 7 μηνών ‘’πράξεις’’, οδηγεί στην κορύφωση του δράματος των νησιών μας, δείχνοντας μάλιστα πως οι επιδιώξεις της αγνοούν επιδεικτικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, που προεκλογικά τις παραμύθιαζαν. Αφού πρώτα επιχείρησαν τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής των πολιτών στα νησιά, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις τους και καταδίκασαν στη λάσπη του χειμώνα των νησιών μας 50χιλιάδες ψυχές αιτούντων άσυλο.

Επίταξη για την ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας στην ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργώντας και νέα κέντρα στα νησιά μας.

Και δεν είναι άμοιροι ευθυνών κάποιοι απ τους εκπροσώπους μας στην αυτοδιοίκηση ,της Περιφερειακής Αρχής συμπεριλαμβανομένης , γιατί με την ανοχή –αν όχι με την ενθάρρυνσή τους-επέτρεψαν να σέρνεται ο αντιπροσφυγικός, ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος , απέτυχαν να υπερασπιστούν το κυρίαρχο αίτημα όλων ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ.

Ταυτόχρονα με τις κραυγές για κατάλυση του κράτους , για ανάγκη κήρυξης των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «νομιμοποίησαν» την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιείται σε παρόμοιες καταστάσεις, την επίταξη.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των νησιών μας να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες των νησιών μας και της κοινωνίας. Καμία συνομιλία αν δεν αποσύρει την ΠΝΠ και δεν ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με την μεταφορά αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα.

Στα ‘’νέα επιχειρήματα’’ της Κυβέρνησης ενόψει του’’ 15νθήμερου προσχηματικού διαλόγου’’ να της στείλουν χαιρετίσματα πως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες οικοδομούνται βήμα το βήμα, δεν επιβάλλονται με επιτάξεις.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣ. Γεωργούλας: “Τώρα είναι η ώρα της δράσης”
Επόμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου: Καταδίκη επίταξης για Κλειστό Κέντρο, εξετάζεται προσφυγή στη Δικαιοσύνη