Αρχική Νέα Τοπικά Συμπαράταξη Πολιτών- Γ. Σπιλάνης: στόχος σχέδιο για αντιμετώπιση κρίσεων σε προσφυγικό

Συμπαράταξη Πολιτών- Γ. Σπιλάνης: στόχος σχέδιο για αντιμετώπιση κρίσεων σε προσφυγικό

166

Στόχος της Συμπαράταξης Πολιτών είναι η κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης των συνθηκών κρίσης που εξακολουθούν να γίνονται αισθητές από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα”, δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Β. Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, που είχε ενημερωτικές συναντήσεις στα πλαίσια του τρίτου άξονα της διακήρυξης της παράταξης- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-.

Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Βορείου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, επισκέφτηκε την Παρασκευή 22/2, τις δομές αλληλεγγύης “Mosaik” και τις εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ που λειτουργούν στη πόλη της Μυτιλήνης.
“Στο Mosaik έχουμε ένα θετικό παράδειγμα ενημέρωσης , εκπαίδευσης προσφύγων και ντόπιων και συνάμα απόκτησης δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας, ενώ στο ΠΙΚΠΑ ένα καλό δείγμα συνύπαρξης ανθρώπων και οργάνωσης ενός πρότυπου Κέντρου Φιλοξενίας και Προσωρινής Διαμονής ευάλωτων προσφύγων ή μεταναστών που καταφέρνει ταυτόχρονα να συνυπάρχει αρμονικά με την γειτονιά”, σημείωσε.

Ο Γ. Σπιλάνης επισήμανε τις ευθύνες της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης που στάθηκε απέναντι σε τέτοιου είδους δομές που προσπαθούν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις του προσφυγικό . Δομές που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για συνέργειες ή εργαλείο αλληλοκατανόησης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικής στήριξης του πληθυσμού.
“Δεσμευόμαστε να εργαστούμε άμεσα στη παρουσίαση μιας συνολικής πρότασης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που πλήττονται από το φαινόμενο της μεταναστευτικής κρίσης και της αντιμετώπισης των συνεπειών της, με κύρια μέριμνα τους ανθρώπους των νησιών και με το βλέμμα στραμμένο σε τομείς που έχουν αφεθεί από την κυρία Καλογήρου να καταρρεύσουν”., τόνισε ο Γιάννης Σπιλάνης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙωνες ΑΜΕΑ: 7η η Χρ. Παβίτσου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αρση Βαρών σε πάγκο
Επόμενο άρθροΔυστύχημα με μοτοσικλετιστή