Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

Συνάντηση Αν. Μιχαηλίδη με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

44

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χίου συναντήθηκε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Πρώτο και βασικό ζήτημα που τέθηκε στον κ. Μιχαηλίδη είναι η υποστελέχωση του κλιμακίου, στο οποίο απασχολούνται 15 μόνιμοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 3 είναι εκτός κίνησης.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η απογευματινή και η βραδινή βάρδια να καλύπτονται με ένα ασθενοφόρο και η πρωινή με δύο.

“Αριθμοί απόλυτα ανεπαρκείς για το νησί της Χίου, αν αναλογιστεί κανείς την έκταση, τον πληθυσμό και την κατανομή του στο νησί μας. Το ΕΚΑΒ καλείται να καλύψει ένα μεγάλο σε όγκο έργο, που περιλαμβάνει τα επείγοντα, καθώς και τα χρόνια περιστατικά, τις διακομιδές, την περίθαλψη προσφύγων και μεταναστών, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, αλλά είναι απαραίτητη η άμεση πρόσληψη 12 τουλάχιστον πιστοποιημένων διασωστών, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Προβληματίζει εξάλλου η σχεδιαζόμενη ενοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων σε ένα ενιαίο, σε επίπεδο περιφέρειας, στην Μυτιλήνη.
“Είναι προφανή τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω της άγνοιας των τοπικών ιδιαίτερων δεδομένων σε κάθε νησί, από τον κεντρικό διαχειριστή. Ανάλογες πρακτικές σχεδιάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η εκτίμηση είναι ότι με τον νέο σχεδιασμό θα δημιουργηθούν χαώδεις καταστάσεις”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ως αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής πολιτικής, θα καταθέσει σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφορικά με τους σχεδιασμούς αυτούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφερειακή Ενότητα: Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΜέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ζητούν οι μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων