Αρχική Απόψεις Aρθρα Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ποια τα αποτελέσματα για την Ελλάδα, του Μ. Χαραλαμπάκη

Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ποια τα αποτελέσματα για την Ελλάδα, του Μ. Χαραλαμπάκη

286

Ο όρος Turkaegean (Τουρκικό Αιγαίο) που πέτυχε να κατοχυρώσει η Τουρκία στην Ε.Ε. με την αδιαφορία και την αδράνεια της Ελλάδας, με προφανείς απώτερους στόχους επιθετικής γεωπολιτικής στρατηγικής, ήταν η είδηση της ημέρας. Όσο για τις δικαιολογίες και τη συγνώμη που ακούστηκαν είναι ανάξιες σχολιασμού…
Επίσης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη η Τουρκία πήρε ό,τι ήθελε να πάρει και η Ελλάδα έδωσε ό,τι της ζήτησαν οι εταίροι, με μεγάλη ικανοποίηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, όπως αυτάρεσκα δήλωσε.

Με άλλα λόγια η Τουρκία βγήκε ενισχυμένη από τη Σύνοδο Κορυφής, στο όνομα της Νατοϊκής διεύρυνσης (Σουηδία, Φιλανδία) και συνοχής και της νέας Στρατηγικής Αντίληψης, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν βρήκε να πει λέξη για τις δηλώσεις και τα αιτήματα της Τουρκίας περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου (αν και δήλωνε απόλυτα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα) ή για την παράνομη για 50 χρόνια κατοχή της Β. Κύπρου.

Τι πέτυχε η Τουρκία (περιληπτικά):
• Συνεργασία του ΝΑΤΟ κατά των Κούρδων (στην προσπάθεια αφανισμού τους) και όποιου άλλου παράγοντα ή γείτονα «υπονομεύει την ασφάλειά της».
• Άρση εμπάργκο όπλων – προμήθεια νέων σύγχρονων οπλικών συστημάτων.
• Προμήθεια νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών από Σουηδία.
• Μνημόνιο υποστήριξης και συνεργασίας μεταξύ Σουηδίας, Φιλανδίας, Τουρκίας κατά χώρας ή χωρών που εμπλέκεται ή θα εμπλακεί η Τουρκία (γι’ αυτό μιλάει συνεχώς και παντού για δήθεν απειλές από την Ελλάδα).


Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης (οικον. Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας) δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα από τη Σύνοδο αυτή με βάση αυτά που πήρε η Τουρκία θα είναι φρικτά για την Ελλάδα». Τις ίδιες απόψεις υποστήριξε και ο Γιώργος Φίλης, Διδάκτορας Γεωπολιτικής, ο οποίος μίλησε για «ολέθρια λάθη».
Ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, δηλώνουμε με έπαρση και άγνοια (;) κινδύνου ότι «είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και αποδυναμώνουμε την εθνική μας άμυνα αποσύροντας και στέλνοντας αλλού μέρος του εξοπλισμού μας κατά τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ… Κι αν δεν είναι άγνοια κινδύνου τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι είναι…

Αλλά τα “πετσωμένα” ΜΜΑ (μέσα μαζικής αποβλάκωσης) προσπαθούν να αποσιωπήσουν ή να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, ασχολούμενα μονότονα και εκνευριστικά με την Πισπιρίγκου και με ανούσια φτηνά κουτσομπολιά… Γιατί, μετά την «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική» είναι απαραίτητη μια τέτοια μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη ποιότητα ενημέρωσης.

ΥΓ1. Επειδή κάποιοι συστηματικά θέλουν με φτηνά δήθεν ευφυολογήματα, κατευθυνόμενα fake news, ανιστόρητες ατάκες των κάθε είδους troll και με προσπάθεια υποτίμησης μιας εξόφθαλμα δύσκολης πραγματικότητας να θολώνουν τα νερά, τους παρακαλώ να βγουν από τις περικεφαλαίες τους και να βρουν και να ακούσουν/διαβάσουν τις απόψεις των πιο πάνω σοβαρών καθηγητών (και άλλων ειδικών που ήδη μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα).
ΥΓ2. Σκίτσο 1: Σύνοδος ΝΑΤΟ του Ηλ. Μακρή (Καθημερινή).
Σκίτσο 2: Turkaegean του Γ. Δερμεντζόγλου (tvxs).

* Ο Μιχάλης Χαραλαμπάκης γεννήθηκε στη Χίο, από γονείς Μικρασιάτες. Τελείωσε το Γυμνάσιο Αρρένων Χίου και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
(πρώην ΑΣΟΕΕ).
Διαμένει στη Νέα Χαλκηδόνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας και φιλοσοφίας και ασχολείται με την έρευνα σε
θέματα σχετικά με την Ιστορία, τις θρησκείες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες γενικότερα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Πριν αλέκτωρ λαλήσει”, του Στ. Φαρατζή
Επόμενο άρθροΗ Πλωτή έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ΄21” ταξιδεύει- Tο Ευαγγέλιο της Σαμοθράκης (video)