Αρχική Νέα Τοπικά Συνθήκες νοσηλείας ή απανθρωπιάς για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- ανακοίνωση...

Συνθήκες νοσηλείας ή απανθρωπιάς για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- ανακοίνωση ΚΚΕ

222

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑΛ

“Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η άθλια κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΑΛ για εργαζόμενους και πρόσφυγες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει κόκκινο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.
Τα κρούσματα του κορωνοϊού, όσον αφορά τους πρόσφυγες, βρίσκονται σε ένα κοντέινερ υπό περιορισμό και σε απάνθρωπες συνθήκες, την ώρα που τα περιστατικά είναι με υψηλό πυρετό και κάνουν εμετό. Τη στιγμή μάλιστα που έχει ενοικιαστεί χώρος καραντίνας στο νησί”, αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ σχετικά με τη νοσηλεία των 3 προσφύγων που αποδείχτηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά τον εντοπισμό και τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Χίου του 35χρονου από την Υεμένη.

“Η εγκληματική πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου μετανάστευσης βάζει σε σοβαρό κίνδυνο αυτούς τους ανθρώπους! Η περιφέρεια και ο αρμόδιος περιφερειάρχης έχουν επίσης τεράστιες ευθύνες, το ίδιο και η Δημοτική αρχή.
Εδώ και τώρα τα κρούσματα να μεταφερθούν στο χώρο καραντίνας με κρατική ευθύνη και ευθύνη του ΕΟΔΥ.
Να νοσηλευτούν όσοι έχουν ανάγκη.
Απαιτούμε άμεσα να παρθούν τα μέτρα περίθαλψης που αναλογούν σε αυτές τις περιπτώσεις:

– Άμεσα μέτρα για όλους τους εργαζόμενους μέσα στο ΚΥΤ. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας, διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του κράτους και του ΕΟΔΥ. Το ίδιο και σε όσους προσεγγίζουν ή εισέρχονται στο ΚΥΤ (συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, σε σώματα ασφαλείας, προμηθευτές κλπ) με ευθύνη των εργοδοτών τους και των υπηρεσιών τους.

– Δημιουργία νοσηλευτικής μονάδας εντός του ΚΥΤ με πλήρη στελέχωση που θα λειτουργεί πλήρως όλο το 24ωρο.

– Τώρα να στελεχωθεί το εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από την περιφέρεια με επιπλέον προσωπικό, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με μέσα ατομικής προστασίας ώστε να λειτουργήσει επαρκώς και με ασφάλεια για εξεταζόμενους και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

– Άμεσος μαζικός οργανωμένος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς τις χώρες προορισμού τους”, καταλήγει η σημερινή ανακοίνωση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.


Στα πλαίσια του ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της διοίκησης του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, τους πρόσφυγες που βγήκαν θετικοί (ή  αυτούς που έχουν ιχνηλατηθεί και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων τους) τους κρατούν πράγματι περιορισμένους σε κοντέϊνερ, τους παρακολουθούν γιατροί πρωί και βράδυ, είναι ασυμπτωματικοί και σιτίζονται κανονικά.
Μένει να βγει όμως επίσημη ανακοίνωση για τα όσα καταγγέλλονται από την πλευρά του ΚΚΕ και να δοθούν απαντήσεις τόσο γιατί δεν χρησιμοποιείται η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά, όπως και στο γιατί δεν προχωρούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο και των εργαζομένων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε τους Encardia δύο μέρες στον Αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού
Επόμενο άρθροΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θάνατο του Ντίνου Χριστιανόπουλου