Αρχική Νέα Τοπικά Συντήρηση οδικού τμήματος Χίος- Δασκαλόπετρα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Συντήρηση οδικού τμήματος Χίος- Δασκαλόπετρα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

123

Η σύμβαση του έργου «Συντήρηση οδικού τμήματος Χίος – Δασκαλόπετρα της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση τμημάτων της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων. Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του είναι 10 μήνες και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η συντήρηση των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Ράμνης και Λετσαίνης και του οδικού τμήματος από Τάγμα Δεσπότη έως Δασκαλόπετρα καθώς σε όποιο άλλο σημείο του οδικού δικτύου Χίου – Δασκαλόπετρα κριθεί αναγκαία η επέμβαση από την υπηρεσία κατά τη φάση κατασκευής του έργου.
Οι εργασίες που περιλαμβάνονται και θα εκτελεστούν είναι οι εξής:
• Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα
• Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε σημεία κρίνεται απαραίτητο
• Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης (πληροφοριακές, αναγγελίας κινδύνου, ρυθμιστικές)
• Διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή
• Αποκατάσταση φρεατίων υδροσυλλογής
• Καθαρισμός τεχνικών όμβριων υδάτων και ανακατασκευή τοιχίων εξόδων αγωγών όμβριων υδάτων.
• Καθαρισμός ρείθρων του οδικού δικτύου
• Ανακατασκευή τοιχίου στην περιοχή «Πετροκάραβο», η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου όπου απαιτείται για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων σε παρακείμενα τεχνικά και η επισκευή τμημάτων πεζοδρομίων.
1. Αντικατάσταση 25 φωτιστικών σωμάτων συμβατικού τύπου από νέα σώματα τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) ισχύος 80-110W με βραχίονα.
2. Συντήρηση – αναβάθμιση του δικτύου τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια των ιστών οδικού φωτισμού που βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων στην παραλιακή οδό του Βροντάδου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧιακή Συμπολιτεία: παρούσα με συλλογική εκπροσώπηση στις δημοτικές εκλογές
Επόμενο άρθρο«Τίμων ο Αθηναίος» από το Εθνικό Θέατρο μέσω διαδικτύου και στη Χίο