Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ- Α. Μιχαηλίδης προς υπουργό Μετανάστευσης θα μείνετε με τα χαρτιά του...

ΣΥΡΙΖΑ- Α. Μιχαηλίδης προς υπουργό Μετανάστευσης θα μείνετε με τα χαρτιά του Θόλους- εσείς δημιουργήσατε την κρίση ανταπαντά ο Ν. Μηταράκης

55

Αντιπαράθεση με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, έχουν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κόμματος, σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων- μεταναστών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ αλλά και στο σχεδιασμό δομής στο Θόλος.
«Ο κ. Μηταράκης συνεχίζοντας την γνωστή παραπλανητική του τακτική και έχοντας καταστήσει την λαθροχειρία καθημερινή πρακτική, αναφέρει ως επίτευγμα την μείωση του αριθμού των ανθρώπων που παρέλαβε στη ΒΙΑΛ.
Αποκρύπτει, όμως, το γεγονός πως η κυβέρνησή Μητσοτάκη παρέλαβε 1.400 άτομα τον Ιούνιο του 2019, αριθμό που τετραπλασίασε μέσα σε λίγους μήνες, με την ολέθρια πολιτική της στο μεταναστευτικό, όπως ακριβώς συνέβη και στα γειτονικά μας νησιά», τονίζεται στην ανακοίνωση των Ανδρέα Μιχαηλίδη και της Ν.Ε. Επιτροπής Χίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

«Εκτός και αν στο διάστημα μέχρι να αναλάβει ο κ. Μηταράκης κυβερνούσαν τη χώρα οι Αρειανοί», συνεχίζει επιθετικά η κοινή δήλωση που αναφέρει:
«Τί να πρωτοθυμηθούμε από  τα έργα και της ημέρες τους: την κατάργηση του Υπουργείου, τα αθερινόδυκτα που θα απέτρεπαν τις ροές, τις επαναπροωθήσεις που κατέστησαν τη χώρα περίγελο στην Ευρώπη, και τόσα άλλα.
Αλλά επειδή ο κ. Μηταράκης έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου τον τελευταίο καιρό για να εξασφαλίσει τις “αδειοδοτήσεις” για την υπερδομή του Θόλους με θαυμαστές – φωτογραφικές διαδικασίες, τον ενημερώνουμε πως θα μείνει με τα χαρτιά στο χέρι.
Τον καλούμε, όπως και τους ολίγιστους προπομπούς του, να εγκαταλείψουν έστω και τώρα την τυχοδιωκτική τους τακτική και να ακούσουν την τοπική κοινωνία. Να σταματήσουν να ψεύδονται πως συνδιαλέγονται τάχα με τους πολίτες. Στην ουσία συνομιλούν αποκλειστικά με τον εαυτό τους. Τους καθιστούμε δε απόλυτα υπεύθυνους, για τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις ακολουθήσουν», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Μηταράκης- καταθέστε ερώτηση στη Βουλή
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε σχεδόν διπλάσιους στη ΒΙΑΛ από όσους είναι σήμερα. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξεχνάνε ότι η μεταναστευτική κρίση των νησιών δημιουργήθηκε επί των ημερών τους. Όπως δημιουργήθηκε η ΒΙΑΛ, η Σούδα, τα Ταμπάκικα. Και θα είχε γίνει και το αεροδρόμιο των Ολύμπων Δομή αν δεν είχαμε παρέμβει με γόνιμη εναλλακτική λύση».

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπραξε αυτά που δεσμεύτηκε, δηλαδή μείωσε ουσιαστικά τις ροές και προχώρησε σε μαζική αποσυμφόρηση. Καλώ τον κ. Μιχαηλίδη αν θέλει να συζητήσει το μεταναστευτικό στη Χίο να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Προ εβδομάδων έκανα την ίδια πρόσκληση στον κ. Μπουρνούς, να συζητήσουμε για την Λέσβο και αναμένω. Πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, ότι η πολιτική του “πληκτρολογίου” δεν είναι εποικοδομητική ούτε για τους ίδιους ούτε για τον τόπο», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Ανακοίνωση ΔΕΕΠ ΧΙΟΥ
Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και παρότι είμαστε φιλικοί προς τη φιλολογία και τις εκθέσεις ιδεών, αυτό που μένει τελικά είναι τα έργα και τα αποτελέσματα, σχολιάζει σε δελτίο τύπου η ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ (ΝΟΔΕ).
“Έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι
η δραστική μείωση των ροών προσφύγων και μεταναστών,
η αποσυμφόρηση των ΚΥΤ,
η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου,
η υπεράσπιση των θέσεων της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο,
η καταγγελία των πρακτικών και της πολιτικής της Τουρκίας με τον πιο άμεσο τρόπο.
Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις πιστεύοντας ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, προσπάθεια και δουλειά και όχι με ανέξοδες ανακοινώσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση που στα πλαίσια του διαλόγου σίγουρα δεν εντάσσει την περσινή απόβαση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.