Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «αποφασίζουμε και… επιτάσσουμε» η Κυβέρνηση της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «αποφασίζουμε και… επιτάσσουμε» η Κυβέρνηση της ΝΔ

30

“Τόσο, νοιάζονται για τα ακριτικά νησιά, για την νησιωτικότητα και τους κατοίκους των νησιών που αφού τους έταξαν προεκλογικά σήμερα τους περιφρονούν επιδεικτικά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και εφαρμογή του δόγματος «αποφασίζουμε και επιτάσσουμε» .

Χίος 10/2/2020
Η κυβέρνηση της ΝΔ, της οποίας η εγκληματική ανεπάρκεια και η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στα νησιά μας, επιβεβαιώνει ότι είναι συγχρόνως επικίνδυνη, απαράδεκτη και ανάξια να διαχειριστεί το ζήτημα, στη βάση του διεθνούς δικαίου με την προστασία των δικαιωμάτων τόσο των κατοίκων όσο και των αιτούντων ασύλου.
Οι μεγαλοστομίες περί αποσυμφόρησης των νησιών αποδεικνύονται ψεύδη που μπερδεύτηκαν κάπου ανάμεσα στις παλινωδίες περί κλειστών κέντρων το πρωί και ελεγχόμενων το βράδυ. Όχι μόνο δεν αποσυμφορούν τα νησιά αλλά δημιουργούν και δεύτερο κέντρο κράτησης.
Αγνοώντας προκλητικά τις καθολικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, πιστοί στο δόγμα «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και με μια μικρή παραλλαγή «αποφασίζουμε και επιτάσσουμε», ανακοίνωσε με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου την επίταξη, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης».
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι με το έτσι θέλω και χωρίς ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας η ΝΔ δια του αρμόδιου υπουργού, αποφάσισαν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε απέραντα κέντρα κράτησης.
Τόσο, νοιάζονται για τα ακριτικά νησιά, για την νησιωτικότητα και τους κατοίκους των νησιών που αφού τους έταξαν προεκλογικά σήμερα τους περιφρονούν επιδεικτικά.
Ως ΣΥΡΙΖΑ ,πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση αντί να ακροβατεί οφείλει άμεσα:
• Να αποσυμφορήσει τα νησιά με μαζικές μεταφορές προς την ενδοχώρα των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών .
• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
• Κανένα νέο κέντρο, αλλά εύρυθμη λειτουργία ενός κέντρου υποδοχής και ταυτοποιήσης.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απόδειξη αδυναμίας ,μετά από 7 μήνες τραγελαφικών καταστάσεων ,να καταλήγουν σε πρακτικές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήλωση Μ. Σκούφαλου (ΛΑΣ) για επίταξη χώρων της Κυβέρνησης σε νησιά και Χίο
Επόμενο άρθροΑνταποδοτικά Τέλη 9,5 εκ. ευρώ στους δήμους- Υπουργικές Αποφάσεις για δέσμευση εκτάσεων