Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ Χίου για κορονοϊό: η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο διαχείρισης- ανάγκη η...

ΣΥΡΙΖΑ Χίου για κορονοϊό: η Κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο διαχείρισης- ανάγκη η κάλυψη ειδικοτήτων

80

«Καθημερινά, τα νέα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα, με αριθμό ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας τα 203 στις 9 Αυγούστου, κάνοντας πλέον όλο και πιο ορατό ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτική συμμαχία Χίου, που καταλογίζει στην Κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο διαχείρισης του προβλήματος.
Σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου ζητά τη δημιουργία Συντονιστικού οργάνου και κάλυψη των κενών σε ιατρικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο Χίου όπου χαρακτηριστικά σημειώνεται πως η ΜΕΘ λειτουργεί με ένα μόνο γιατρό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χίος 10-8-2020
Καθημερινά, τα νέα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σταθερά σε τριψήφια νούμερα, με αριθμό ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας τα 203 στις 9/8/2020,κάνοντας πλέον όλο και πιο ορατό ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο.
Η διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση,φαίνεται πλέον να έχει ξεφύγει και ο κίνδυνος για την Δημόσια υγεία είναι μεγάλος.
Σε τοπικό επίπεδο εντοπίζονται σημαντικά κενά ,τα οποία κρίνεται αναγκαίο να αντιμετωπισθούν άμεσα και να δοθεί υπεύθυνη λύση, προκειμένου να έχουμε ως πολίτες σωστή ,έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Χρειάζεται να γίνουν άμεσα:
• Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου ή Συντονιστή.Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένα όργανο στο οποίο θα αναφέρονται όλα τα περιστατικά και όλα τα σημεία που λαμβάνουν δείγμα. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανεπαρκής ενημέρωση γιατί δείγματα λαμβάνονται από πολλά σημεία ( Νοσοκομείο Χίου, Κέντρο Υγείας Πυργίου, οι 2 ιδιωτικές κλινικές («Ελευθώ» και «Ζωοδόχος Πηγή»), και κάποια ιδιωτικά µικροβιολογικά εργαστήρια ).
• Πως γίνεται η ιχνηλάτηση των οικείων και όλων όσων έχουν έλθει σε επαφή τα βεβαιωμένα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ;
• Επιπλέον εντοπίζονται κενά σε ιατρικές ειδικότητες στο Νοσοκομείο Χίου και το πιο σοβαρό η ΜΕΘ λειτουργεί με ένα γιατρό. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν υπάρξουν κρούσματα και χρειασθεί να νοσηλευθούν περισσότερα άτομα σε ΜΕΘ.Σε κεντρικό επίπεδο, η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό μοιάζει με εφιάλτη αφού, αντί για νέες προσλήψεις, στον ορίζοντα φαίνονται οι απολύσεις εκτάκτων και επικουρικών.
Η Κυβέρνηση είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που γνώριζε καλά ότι θα εμφανιστεί,έχασε πολύτιμο χρόνο , oι προτάσεις της επιτροπής επιστημόνων λαμβάνονται όλο και λιγότερο υπ’ όψιν, με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατά από όλους.
Η ατομική ευθύνη και το φιλότιμο που επικαλείται ο Πρωθυπουργός για να καλύψει την ανεπάρκεια στην πολιτική εφαρμογή της κυβέρνησης, δεν λύνει το πρόβλημα και τον κίνδυνο για την Δημόσια υγεία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία Δήμου Χίου: Μόνο 11 εγκρίσεις φακέλων αγροτών σε πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΑρνητικά σε κορονοϊό τα δείγματα από ΚΥΤ ΒΙΑΛ