Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Απαράδεκτες οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις κρίσεις των καθηγητών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Απαράδεκτες οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις κρίσεις των καθηγητών

85

Με τίτλο στο δελτίο τύπου “Χειρουργείο στα …μόρια” ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου καταγγέλλει τις πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας στις κρίσεις για τους καθηγητές και στη βαθμολογία που έδωσαν στις προσωπικές συνεντεύξεις κατά τις πρόσφατες κρίσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:
“Η κυβέρνηση των «αρίστων» σε συνεργασία με «άριστους» των αυριανιστών επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου χειρουργική επέμβαση στα… μόρια των υποψηφίων διευθυντών καθηγητών σε Χίο και Λέσβο:
Ψαλίδισαν με εκπληκτική μαεστρία τους βαθμούς της συνέντευξης στις πρόσφατες κρίσεις, έτσι ώστε υποψήφιοι του προοδευτικού πολιτικού χώρου να βρεθούν στον πίνακα κατάταξης, τόσο κάτω όσο χρειαζόταν για να εξασφαλίσουν στα «δικά τους παιδιά» τη θέση που ήθελαν.
Ούτε το αλέκιαστο και έντιμο δημοσιοϋπαλληλικό αποτύπωμα των υποψηφίων του προοδευτικού χώρου, ούτε η δημιουργική επιστημονική και διοικητική τους προσφορά φάνηκε αρκετή να κλονίσει ή έστω να γεννήσει αίσθημα αξιοκρατίας και δικαίου σε κριτές των συμβουλίων επιλογής διευθυντών Β/θμιας Εκπ/σης.

“Έτσι, στον περίεργο αυτό «χορό» συνεργασίας κάτω από το τραπέζι, η Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται ότι τοπικά τουλάχιστον, βρήκε παρτενέρ:
στην τριετή παράταση της θητείας των διευθυντών/τριών σχολικών μονάδων, μεσούσης της σχολικής χρονιάς και κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, στην επιλογή νέων διευθυντών/τριών, με συμβούλια επιλογής που για πρώτη φορά συγκροτήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου αλλά μόνο με διορισμένα μέλη, προστέθηκε και η συνεννόηση στοχοποίησης υποψηφίων που δεν βολτάρουν στην γαλάζια θάλασσα και στα πράσινα λιβάδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τις εν λόγω πρακτικές και θα συμβάλει για την αποκατάσταση των αδικιών. Δίνει υπόσχεση στον κυρίαρχο λαό για δικαιοσύνη παντού, και στην επιλογή των στελεχών της κρατικής μηχανής, με διαφάνεια και αξιοπιστία σε όλο το εύρος των θεσμικών διαδικασιών”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεθνής διάκριση για το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία Φωτογράφων για πρόθεση φωτογραφιών ταυτότητας στα αστυνομικά τμήματα