Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Δίκαιο αίτημα η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Δίκαιο αίτημα η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ

195

“Ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολές ΚΕΣΕΝ μηχανικών και ΑΕΝ πλοιάρχων και μηχανικών.
Ο αρμόδιος υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής, τους εκπροσώπους της ΠΕΜΕΝ και των εκπαιδευτικών, ενώ ο διευθυντής του υπουργείου τους τόνισε ότι το υπουργείο ναυτιλίας αδυνατεί να παρέμβει, και δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου.

“Από την στάση του υπουργείου Ναυτιλίας γίνεται ξεκάθαρη η γενικότερη πολιτική γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:
“Επιδίωξη είναι να αποδυναμωθεί και στην ουσία να καταργηθεί η Δημόσια και Δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση, ώστε να αναγκάσουν τους σπουδαστές να στραφούν σε λύσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Δυστυχώς δεν ξεφεύγουν ούτε οι ναυτικές σχολές από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που διαλύει δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές παροχές, για να στέλνει πελατεία στον ιδιωτικό τομέα.

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των ναυτικών σχολών και της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, και τονίζουμε την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Ναυτιλίας, να μην υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των σπουδαστών, να στηριχτεί η δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση με ενισχύσεις για τις σύγχρονες ανάγκες, και να βρεθεί άμεσα λύση στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υγειονομική εξέταση από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ).
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους ναυτικούς μας, να αφήσει το κρυφτούλι, και να δώσει τις λύσεις που χρειάζονται”, καταλήγει.

Διαφήμιση