Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Υγεία με τιμοκατάλογο, η Κυβέρνηση αποδυναμώνει το ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Υγεία με τιμοκατάλογο, η Κυβέρνηση αποδυναμώνει το ΕΣΥ

41

“Φαντάζει πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο Χίου.
Σύμφωνα με την διοικήτρια του ιδρύματος Ελένη Κανταράκη, η πρώτη επέμβαση εκτιμάται ότι θα γίνει στις 2 Απριλίου. Δεν υπάρχουν , όπως αναφέρει, μεγάλες λίστες αναμονής, ενώ υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν απόγευμα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου και συνεχίζει:

“Και μας το λέει για ευχάριστο νέο αυτό.
Οι ασθενείς θέλουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Με την υγεία του κανένας δεν κάνει παζάρια. Θα δανειστεί, θα χρεωθεί για να σωθεί. Εκεί ποντάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκεί στοχεύει η σταδιακή αποδυνάμωση του ΕΣΥ.
“Ο τιμοκατάλογος, όπως αναφέρει το ΦΕΚ ξεκινά από 200 ευρώ και μπορεί να φθάσουν τις 2000 ανάλογα με το περιστατικό.
Είναι απόλυτα προβλέψιμο ότι τα απογευματινά χειρουργεία δεν πρόκειται να λύσουν προβλήματα, αλλά να διαλύσουν το ήδη βεβαρυμμένο ΕΣΥ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο. Από αυτή τη θέση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Υγεία του λαού, ώστε να έχει η κοινωνία ένα ΕΣΥ ποιοτικό, καινοτόμο, προσβάσιμο σε όλους, το οποίο θα μειώνει τις κοινωνικές, γεωγραφικές και οικονομικές ανισότητες.
Η δημόσια Υγεία είναι αγαθό μη εμπορεύσιμο. Και για να παραμείνει στο δημόσιο χαρακτήρα ως ΕΣΥ, χρειάζεται την υποστήριξη των λειτουργών της: μισθούς ανάλογους με την προσφορά τους και την εργασία τους, μισθούς που να συμβαδίζουν με τους μισθούς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, προσλήψεις, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ποιοτική και δωρεάν υγεία για όλους. Τίποτα λιγότερο!!!”.

Διαφήμιση