Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανακοίνωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Ανακοίνωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

43

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ένας 15χρονος μαθητής ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ήταν μια δολοφονία που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Ένας μαθητής, ένας έφηβος γεμάτος ενθουσιασμό και όνειρα έχασε την ζωή του εξαιτίας του αυταρχισμού, της κρατικής βίας και της καταστολής.

Ο άδικος χαμός του Αλέξανδρου οδήγησε σε μια πρωτοφανή νεανική εξέγερση. Μαζικές κινητοποιήσεις γεμάτες θυμό, αγανάκτηση, αλλά και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο.

Η δολοφονία του νεαρού μαθητή ήταν δυνατό τράνταγμα, ένα ισχυρό σοκ για την νεολαία αλλά και για κάθε δημοκράτη πολίτη. Το παραμύθι της δήθεν ομαλότητας και απάθειας που καλλιεργούσε μέχρι τότε ο δικομματισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άρχισε να καταρρέει.

Η νεολαία ένιωσε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κατακτήσεις όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, τα δικαιώματα, η δικαιοσύνη, η ζωή με αξιοπρέπεια και μόρφωση θέλουν αγώνα για να διατηρηθούν.

Δυστυχώς σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλευόμενη και την πανδημική κρίση, επαναφέρει την άγρια καταστολή, την κρατική βία, τον αυταρχισμό. Επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα σοβαρά ζητήματα, προσπαθεί να επιβληθεί στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία με τον φόβο και τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το καθεστώς που αφήνει ελεύθερο τον κάθε Κορκονέα παραμένει ισχυρό και αμετανόητο.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τιμούμε την μέρα μνήμης, την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και συγχρόνως υπερασπιζόμαστε ένα δημοκρατικό κράτος που προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, ένα κράτος δικαίου με αρχές και αξίες που δεν θα πυροβολεί την νεολαία, αλλά θα της δείχνει τον δρόμο για μόρφωση, δημιουργία, αλληλεγγύη και ευημερία.

Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία, δικαιοσύνη, και κοινωνική ειρήνη.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτιά Ανδρουλάκη και στη Χίο
Επόμενο άρθροΣώος βρέθηκε ο 50χρονος – Χάθηκε χθες μαζεύοντας μανιτάρια