Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μονομαχία» Αχτσιόγλου – Κασσελάκη, 2 κάλπες στη Χίο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μονομαχία» Αχτσιόγλου – Κασσελάκη, 2 κάλπες στη Χίο

94

Ανοιxτές μέχρι τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, 24/9/23, οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικό Συμμαχία και την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, που αναζητά νέα πορεία μετά την ευρεία ήττα στις δύο πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Στη Χίο και αυτή τη φορά λειτουργούν 2 εκλογικά κέντρα, ένα στο Δημαρχείο Χίου και ένα στο Κοινοτικό Κατάστημα Βροντάδου (πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης).

Σύμφωνα με το το ρεπορτάζ της efsyn.gr, η Έφη Αχτσίογλου ψήφισε στο Αιγάλεω της Αττικής στέλνοντας μήνυμα για «ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά».
«Χιλιάδες κόσμος σήμερα είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, που ψήφισε στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Παλιά και νέα μέλη -όσοι είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών και όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή- ψηφίζουν στα 538 εκλογικά τμήματα της χώρας, περίπου δηλαδή 180.000 άτομα, ενώ η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη καθώς μέχρι τις 12 μ.μ. πάνω από 50.000 μέλη (10.000 περισσότερα σε σχέση με τον πρώτο γύρο).
Το ασφαλές αποτέλεσμα αναμένεται περίπου δύο ώρες μετά. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας, αφού υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αναμένεται επιβεβαίωση από την κεντρική εφορευτική επιτροπή για το αν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το 44,91% των ψήφων 149.000 περίπου ψηφοφόρων και η Εφη Αχτσίογλου το 36,18%.

Διαφήμιση