Αρχική Green Life Ανθρώπων Ιστορίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τριήμερο πένθος για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τριήμερο πένθος για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

163
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Είναι βαθιά η οδύνη και το πένθος μας για την απώλεια του βουλευτή, συντρόφου και φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με καταγωγή από τη Σύμη, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία στον τομέα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή του συνδικαλισμού διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ως σήμερα ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του συντρόφου, φίλου και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναστέλλει για τρεις ημέρες όλες τις κομματικές εκδηλώσεις και διαδικασίες.

Την Τετάρτη 15/2 η κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά. Ενεργό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρέτησε το κόμμα από το 2008 ως και το 2014 ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου. Μέλος της ΚΕ για πολλά συναπτά έτη μέχρι και σήμερα. Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό».

Το 2015 εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Η πολιτική για τον Νεκτάριο Σαντορινιό ήταν το μέσο όχι για να κερδίσει αξιώματα αλλά για να πράξει και να αφήσει έργο. Πράγματι, συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών, όπως συνήθιζε να δηλώνει. Πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, υπηρέτησε τις θέσεις που κατείχε, ακούραστα, με πείσμα, όραμα και ήθος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν οι μεγάλες του αγάπες και το στήριγμά του μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ΑΕΚ και τα νησιά που τον πάθιαζαν και τον συγκινούσαν πάντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στη σύζυγό του Ματίνα και τα δύο του παιδιά Μελίνα και Κωνσταντίνο.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου
Ο βουλευτής, σύντροφος και φίλος Νεκτάριος Σαντορινιός, υπήρξε ένας ευσυνείδητος πολιτικός, ένας ιδεολόγος, σεμνός, και υπέροχος άνθρωπος.
Υπηρέτησε την πολιτική όχι για προσωπικό κέρδος και αξιώματα, αλλά για να αφήσει έργο, να εφαρμόσει τις ιδέες του, να προσφέρει στη πατρίδα και ιδιαίτερα στα νησιά για τα οποία είχε έγνοια και αγάπη.
Για εμάς τους νησιώτες ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα παρών.
Με το ήθος του, με το αίσθημα ευθύνης, με τις γνώσεις του και το όραμα του εργάστηκε και υποστήριξε τα νησιά.
Ήταν ο πολιτικός που σχεδίασε και εφάρμοσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο στο κόστος θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, με σκοπό την άρση της ανισότητας και της απομόνωσης των κατοίκων των νησιών.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον σύντροφο μας Νεκτάριο Σαντορινιό, και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Διαφήμιση