Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σύσκεψη καλεί η Περιφέρεια για προγραμματισμό κινητοποιήσεων, εμμένει η Κυβέρνηση στις υπερδομές

Σύσκεψη καλεί η Περιφέρεια για προγραμματισμό κινητοποιήσεων, εμμένει η Κυβέρνηση στις υπερδομές

86

Σύσκεψη μεταξύ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των Δημάρχων των Δήμων από Λέσβο, Σάμο και Χίο για ν’ αποφασιστεί κοινή στάση ως προς το θέμα των κινητοποιήσεων, κατά του Κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την εμμονή της Κυβέρνησης για υπερ-δομές.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, κυβερνητική σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα όπου παρουσιάστηκε το κυβερνητικό σχέδιο για το μεταναστευτικό και έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και βουλευτές της ΝΔ από περιοχές όπου λειτουργούν δομές ή έχουν δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων και μεταναστών, οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι των Δήμων.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου:
«Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για μια κλειστή δομή ανά νησί. Για τη Χίο και τη Σάμο έχουν καταλήξει ενώ για τη Λέσβο παραμένει ανοικτό το θέμα της θέσης. Για τα δύο μεγάλα ζητήματα την αποσυμφόρηση και την φύλαξη των συνόρων δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα και εμείς συντασσόμαστε με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων».

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκτακτη συνάντηση των Βρονταδουσίων της Αττικής για το θέμα του Κλειστού Κέντρου Προσφύγων
Επόμενο άρθροΑπόφαση για κινητοποιήσεις από την Περιφέρεια για προσφυγικό- μεταναστευτικό, δελτίο τύπου