Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη Περιφερειάρχη- Δημάρχων Βορείου Αιγαίου για θέσεις στην Κυβερνητική σύσκεψη για προσφυγικό-...

Σύσκεψη Περιφερειάρχη- Δημάρχων Βορείου Αιγαίου για θέσεις στην Κυβερνητική σύσκεψη για προσφυγικό- μεταναστευτικό

349

Συντονισμό δράσεων και απόφαση για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα γύρω από προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποφασίστηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, 7/1/20, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και μέσω τηλεδιάσκεψης με τους Δημάρχους Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέκο Λυμπέρη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες καθώς και αρμόδιοι γύρω από το ζήτημα φορείς, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις, μετά την Κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον υπεύθυνο για τον συντονισμό του προσφυγικού-μεταναστευτικού, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και τους νησιώτες βουλευτές της ΝΔ.

Στη συνάντηση της Περιφέρειας διαπιστώθηκε, για ακόμη μια φορά, σύγκληση απόψεων με τους δημάρχους. Αποφασίστηκε να μεταφέρουν για ακόμη μια φορά τις ειλημμένες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τόνισαν την ανάγκη να προηγηθεί το θέμα της αποσυμφόρησης και οι υπάρχουσες δομές να λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητας τους, ενώ γι’ ακόμη μια φορά απέκλεισαν το ενδεχόμενο λειτουργίας νέων δομών στα νησιά.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά την Τετάρτη, 8/1, τα σχολεία σε Βολισσό, Καρυές
Επόμενο άρθροΣύσκεψη για προσφυγικό- μεταναστευτικό με πρωτοβουλία Δημάρχου Χίου