Αρχική Green Life Ανθρώπων Ιστορίες Τα δώρα των παιδιών της Χίου στη συνομήλική τους Αμάλ

Τα δώρα των παιδιών της Χίου στη συνομήλική τους Αμάλ

230

Τι θα χάριζες σε ένα εννιάχρονο κορίτσι από την Συρία που ταξιδεύει μόνο του, με την ελπίδα να συναντήσει την μητέρα του στην Αγγλία;

Αυτό αναρωτήθηκαν οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού της Αστικής σχολής – 11ου δημοτικού Σχολείου Χίου, με αφορμή την άφιξη της μικρής Αμάλ.

Συζήτησαν τις ιδέες τους στο μάθημα των αγγλικών με την Ζηνοβία Καλιπόζη και κατέληξαν στα εξής:
ένα κινητό τηλέφωνο, απαραίτητο για κάθε πρόσφυγα που ταξιδεύει. Ενα χάρτη της Χίου για να μπορεί να γνωρίσει το νησί μας, ένα βότσαλο ζωγραφισμένο, ένα μπρελόκ ξύλινο με τη Χίο. Ενα αρκουδάκι για να παίζει, ζωάκια της θάλασσας φτιαγμένα από πλαστελίνη. Ενα κλαδί σκίνου και ένα δάκρυ μαστίχας. Μια εικονίτσα να την φυλάει στο ταξίδι της όπως αυτές που παίρνουν οι ναυτικοί μας και τέλος σημειώματα με ευχές.


Τα παιδιά την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και της πρόσφεραν τα δώρα τους στην πλατεία της Χίου, συνοδευόμενα από τον διευθυντή του σχολείου, Μάρκο Σκούφαλο.

Ευχόμαστε στην μικρή Αμάλ (σ.σ. το όνομά της σημαίνει Ελπίδα) καλό ταξίδι! Ελπίζουμε να φύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από το νησί μας και με την θετική ενέργεια όλων των μικρών παιδιών που την υποδέχτηκαν!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου και Κιβωτός Αιγαίου συνεργάζονται για τη φιλοξενία παιδιών από πυρόπληκτες περιοχές
Επόμενο άρθροΝαυτικοί, επαγγελματίες, χωριά συγκεντρώνουν είδη για πυρόπληκτους