Αρχική Νέα Τοπικά ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο του νησιού

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο του νησιού

300

«Τα κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Χίου, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής στο πολύ σοβαρό ζήτημα της πανδημίας και εν τέλει πόσο εγκληματική αποδεικνύεται για την υγεία των νησιωτών και των στρατευμένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ για τα 10 κρούσματα που σημειώθηκαν σε στρατόπεδο του νησιού.

“Το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη διασπορά του ιού στα στρατόπεδα και έχει καταθέσει προτάσεις με κάθε τρόπο ακόμα και σε μορφή επερωτήσεων στη Βουλή για τα μέτρα που επιβάλλεται να πάρει η κυβέρνηση. Στο νησί μας οι εγκαταστάσεις στην πλειοψηφία τους είναι παλιές, δεν προβλέπεται να στεγάζουν μεγάλο αριθμό στρατευμένων πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας. Είναι χαρακτηριστική η οδηγία του Υπουργείου Άμυνας, να φοράνε μάσκες οι φαντάροι ακόμα και στον ύπνο τους, ενώ παράλληλα έχει αφήσει τις μονάδες χωρίς οικονομική στήριξη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται ακόμα και τα αναγκαία μέσα (καθαριστικά κλπ) οι φαντάροι”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει στα εξής αιτήματα:
• Άμεσα τεστ κορονοϊού για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μέσα στη μονάδα με κάποιον από τους νοσούντες με την κατάλληλη ιχνηλάτηση.
• Μαζικά επαναλαμβανόμενα σε τακτά διαστήματα τεστ στους φαντάρους και τα στελέχη όλων των μονάδων.
• Λήψη μέτρων για την υγιεινή και την καθαριότητα. Με ευθύνη των μονάδων να αλλαχθούν κλινοσκεπάσματα στα φυλάκια και να μη μείνει στρατόπεδο χωρίς σαπούνι, αντισηπτικό, καθαριστικά.
• Μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στους θαλάμους και στα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
• Με την επιστροφή από άδειες να γίνεται μοριακό τεστ πριν την ένταξη στις δραστηριότητες της μονάδας.

Διαφήμιση