Αρχική Νέα Τοπικά ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: ο δρόμος του αγώνα… είναι και ο δικό...

ΤΕ Χίου του ΚΚΕ: ο δρόμος του αγώνα… είναι και ο δικό μας δρόμος

77

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο δρόμος του αγώνα, που διάλεξε ο λαός και η νεολαία ενάντια στη Χούντα, είναι και ο δικός μας δρόμος.
46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη Χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στα κηρύγματα της υποταγής και της μοιρολατρίας.
Η περίοδος της δικτατορίας, οι θυσίες των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών δίνουν πλούσια ιστορική πείρα στο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία. Η Χούντα προετοιμάστηκε με την ένταση του αντικομμουνισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αντικομμουνισμός αποτελεί πάντοτε προπομπό αρνητικών εξελίξεων συνολικά για το λαό.
Είμαστε περήφανοι, γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σήκωσαν ψηλά τη σημαία της σύγκρουσης με τη στρατιωτική δικτατορία. Το ΚΚΕ στάθηκε αντάξιο της κληρονομιάς του και της Ιστορίας του. Ανασυγκρότησε τις παράνομες Οργανώσεις του, το 1968 ίδρυσε την ΚΝΕ, έδωσε πνοή και κουράγιο στον λαό και την πάλη του. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπήκαν μπροστά για την οργάνωση των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων. Η δράση τους έδωσε ανατρεπτικό περιεχόμενο στους αγώνες, έπαιξε καταλυτικό και αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης και στην κορύφωσή της, το 1973, με τις καταλήψεις στη Νομική το Φλεβάρη και στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπό το βάρος και της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, οδήγησαν στην κατάρρευση της Χούντας. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει τη σφραγίδα της Χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας αποτελεί τραγικό δίδαγμα: καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Η Χούντα υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη δικτατορία του κεφαλαίου, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αποδείχθηκε πως όποια μορφή κι αν πάρει ο καπιταλισμός δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα ενάντια στο λαό. Κατά την περίοδο της Χούντας χιλιάδες βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, δολοφονήθηκαν, εξορίστηκαν.
Όλες οι κυβερνήσεις μετά την κατάρρευση της Χούντας υπηρέτησαν επίσης τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και των διεθνών τους συμμάχων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ.
Σήμερα, η ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε τον Οκτώβρη στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, με την οποία η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη βάση ακόμα και με πυρηνικά. Η Ελλάδα γίνεται στόχος, με ανυπολόγιστους κινδύνους σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών.
Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της έχουν ως επίσημη πλευρά της ιδεολογίας τους τον αντικομμουνισμό με την απαγόρευση συμβόλων, κομμάτων, ψηφισμάτων ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό.
Εντείνεται η καταστολή με την κατάργηση του ασύλου που ψήφισε στη Βουλή η ΝΔ, που δεν έγινε για να αδειάσουν τα πανεπιστήμια από την “ανομία”, αλλά για να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου” στο Πανεπιστήμιο ΑΕ, για να σιγήσει κάθε φωνή που αμφισβητεί, που αντιστέκεται, να σβήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα από την οποία οι νέοι μπορούν να αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Η εξέγερση όμως του Νοέμβρη δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή…
Ο δρόμος του αγώνα, που διάλεξε ο λαός και η νεολαία ενάντια στη Χούντα, είναι και ο δικός μας δρόμος. Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου σήμερα, για την κοινωνία των αναγκών μας, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ για συγκέντρωση Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου- ψήφισμα Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ