Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Τελευταίο αντίο για τον Ηλία Εγγλέζο

Τελευταίο αντίο για τον Ηλία Εγγλέζο

573

Τελευταίο αντίο για έναν από τους μεγαλύτερους Χιώτες καλλιτέχνες, τον Ηλία Εγγλέζο, και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου στον Ι.Ν. Παναγίας Λέτσαινας.
Από τη σελίδα του Αργύρη Βλάττα, «Χιώτες καλλιτέχνες στη δισκογραφία», τα βιογραφικά του στοιχεία:
Ο Ηλίας Εγγλέζος γεννήθηκε στη Χίο γύρω στο 1926. Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του νησιού μας, μια αξέχαστη μορφή που διασκέδαζε πολλούς από εμάς, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Κουρέας στο επάγγελμα αλλά η μεγάλη του αγάπη για το τραγούδι τον καθιέρωσε στο πάλκο σαν ένα από του μεγαλύτερους διασκεδαστές των μαγαζιών της εποχής που συνεργάστηκε και κυρίως αυτό των «Τριών Μύλων» του Βροντάδου.
Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές στη Χίο, αλλά και εκτός Χίου καθώς και στο εξωτερικό κυρίως στην Αμερική.
Εκτός από το τραγούδι έγραφε μουσική και στίχους και έπαιζε ούτι.

Είχε δε την ευχέρεια σε ελάχιστο χρόνο να αυτοσχεδιάζει στιχάκια και να τα προσαρμόζει ανάλογα με την περίσταση, το θέμα ή το γεγονός. Τραγούδια του ηχογράφησε στις δισκογραφικές εταιρείες “Ζορμπάς” και “Polyphone” τα οποία κυκλοφόρησαν σε δισκάκια βινυλίου 45 στροφών και κάποια από αυτά τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν και σε CD.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων
Επόμενο άρθροΜια ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή, 31/3/19