Αρχική Νέα Τοπικά Τι λένε τα κόμματα για νέα Κλειστή Δομή στη θέση Άκρα Παχύ...

Τι λένε τα κόμματα για νέα Κλειστή Δομή στη θέση Άκρα Παχύ Θόλους

193

Η ανακοίνωση της θέσης Άκρα Παχύ στην περιοχή του Θόλους στη Χίο, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ως η νέα περιοχή, που επιλέγεται για να γίνει η Κλειστή Δομή προσφύγων- μεταναστών προκάλεσε τις αντιδράσεις και από τα πολιτικά κόμματα, με ιδιαίτερες αιχμές κατά του υπουργού, με αναφορές στα περσινά επεισόδια με τα ΜΑΤ στο νησί αλλά και ανταπάντηση για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:voreioaigaio.ert.gr
ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΚΡΑ ΠΑΧΥ ΘΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΝΕ Χίου του Κινήματος Αλλαγής:
«Όπως όλα δείχνουν ο κύριος Μηταράκης τίποτα δεν έχει διδαχθεί από τις περσινές του ολέθριες επιλογές και συνεχίζει να βαδίζει στα ίδια ολισθηρά μονοπάτια προβαίνοντας σε πολιτικές τακτικές αιφνιδιαστικές και ταυτόχρονα ανεφάρμοστες…
…Πρόκειται για έναν αρτίστα του διαίρει και βασίλευε που προκειμένου να πετύχει τις επιλογές του δεν διστάζει να ναρκοθετήσει την κοινωνική συνοχή μη προσφέροντας λύση στο πρόβλημα αλλά διογκώνοντάς το.
Από κοντά, θλιβερός αρωγός στις προσπάθειές του Υπουργού και ο Δήμαρχος Χίου με τα εξαπτέρυγά του.
Ως Ν. Ε. του Κινήματος Αλλαγής εμμένουμε στις παρακάτω θέσεις που έχουμε κατά καιρούς εκφράσει: Ταχύτατη και πλήρης αποσυμφόρηση της νήσου, κλείσιμο του αίσχους της ΒΙ.ΑΛ, κανένα κέντρο εγκλεισμού στο νησί με μόνιμα χαρακτηριστικά, δημιουργία μόνο μιας μικρής δομής των 500 για καταγραφή και ταυτοποίηση».

ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ
“Καμιά νέα δομή- κλείσιμο της ΒΙΑΛ- απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά- όχι στη συμφωνία Ελλάδας- ΕΕ– Τουρκίας”, είναι τα ζητήματα στα οποία επιμένει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ.
«Στη Χίο, αυτή τη φορά διάλεξαν τον απάνθρωπο ξερότοπο Παχύ στο Θόλος, τοποθεσία απροστάτευτη από τα καιρικά φαινόμενα, για νέο κολαστήριο αντί να εξασφαλιστεί άμεσα ο απεγκλωβισμός από το νησί. Την ίδια στιγμή, που σύμφωνα με καταγγελίες οι αιτούντες άσυλο, ακόμα και τα μικρά παιδιά, στερούνται και τα πιο στοιχειώδη, εκτεθειμένοι στην πανδημία.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των προθύμων της είναι τεράστιες, εκτός των άλλων γιατί συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, που συντηρούν και μεγεθύνουν τις προσφυγικές ροές, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις νέων εκρηκτικών καταστάσεων για πρόσφυγες και νησιώτες», σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που «καλεί όλους τους Χιώτες, τους μαζικούς φορείς του νησιού, τοπικούς, συνδικαλιστικούς, αγροτικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς να υψώσουν ένα γιγάντιο όχι στη νέα δομή».

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ
Αφού ασκείται κριτική για τους 17 μήνες, που η ΝΔ βρίσκεται στην Κυβέρνηση, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου σημειώνει:
«Χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, πιστεύουν ότι μπορούν να αποφασίσουν για τις ζωές μας. Οι Χιώτισσες και οι Χιώτες, έχουμε αποδείξει ότι εμείς που ζούμε σε αυτό τον τόπο θα αποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός και κανένας Δήμαρχος δεν υπάρχει περίπτωση να μας επιβάλλουν να γίνει ο τόπος μας αποθήκη ψυχών».
«… Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ,πάντοτε ακούγαμε και αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία, ποτέ δεν αγνοήσαμε τα δίκαια αιτήματα της, ούτε χρησιμοποιήσαμε εισαγγελείς και ΜΑΤ, αλλά αυτοί που χρησιμοποίησαν το μεταναστευτικό για να στοχοποιήσουν, να λασπολογήσουν και να υφαρπάξουν ψηφαλάκια, ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες των ψεμάτων, της βίας και της κοροϊδίας.
Για εμάς, η μόνη ορθή και δίκαιη λύση του μεταναστευτικού, ήταν και είναι η Αποσυμφόρηση».

ΔΕΕΠ ΧΙΟΥ (πρώην ΝΟΔΕ)
Τέλος η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Χίου της ΝΔ, ανταπαντώντας στις παραπάνω ανακοινώσεις σημειώνει:
«…Ως ΔΕΕΠ Χίου πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι σε ένα τόσο σοβαρό, το μείζον πρόβλημα για τον τόπο, με ανακοινώσεις δεν θα προσφέρουμε αλλά ενδεχομένως και να πολώσουμε το κλίμα έτι περαιτέρω.
«Δυστυχώς η στάση μας αυτή αξιολογήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, εξίσου λαϊκιστές, ως αδυναμία και ευκαιρία να εξαπατήσουν τους Χιώτες ακόμη μια φορά. Να θυμίσουμε λοιπόν στους νεόκοπους υπερασπιστές της Χίου ότι το προσφυγικό/ μεταναστευτικό το δημιούργησε η δική τους εξωτερική πολιτική των ανοικτών συνόρων» και ασκώντας κριτική στην περίοδο διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ».
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι στο κρίσιμο αυτό θέμα ο διάλογος, η λογική και ο ρεαλισμός είναι βασικές προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση. Ας σταματήσουν λοιπόν τις βολικές θεωρίες και τα κατηγορητήρια και ας καταθέσουν προτάσεις υλοποιήσιμες και ρεαλιστικές σκεπτόμενοι την ασφάλεια και ευημερία των Χιωτών αλλά και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/ μεταναστών όπως δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από την πλειοψηφία της κοινωνίας!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλληλέγγυοι Χίου: όχι στην κατασκευή οποιαδήποτε νέας δομής – στρατοπέδου συγκέντρωσης
Επόμενο άρθροΚοινό ψήφισμα των Συντονιστικών Επιτροπών Λέσβου και Χίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό