Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στο πρόγραμμα Interreg MED εξετάζει το Δημοτικό...

Τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στο πρόγραμμα Interreg MED εξετάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

95

Τη συμμετοχή του Δήμου Χίου στο πρόγραμμα Interreg MED, θα εξετάσει μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ..
Το πρόγραμμα αφορά 13 ευρωπαϊκές χώρες από τη βόρεια όχθη της Μεσογείου και στοχεύει στην ανάπτυξη εργαλείων πολιτικής που θα βοηθήσουν τους τουριστικούς προορισμούς να ανταπεξέλθουν σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του τουριστικού τομέα που είναι ο κατακερματισμός η έλλειψη συνολικής στρατηγικής για την βιωσιμότητα στις τουριστικές περιοχές.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο τουρισμού το οποίο θα καταγράψει τους τουριστικούς πόρους και θα συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με τις τουριστικές ροές / προτιμήσεις / διαδρομές στους τουριστικούς προορισμούς που επιλέχθηκαν για να υλοποιηθούν τα πιλοτικά έργα.
Επικεφαλής εταίρος του έργου θα είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου ενώ στο εταιρικό σχήμα θα συμμετέχουν ως εταίροι εκτός το Δήμο της Χίου ακόμη 11.
Τα πιλοτικά έργα θα γίνουν σε Χίο, Λευκωσία, Μάλτα και Κορσική. Με την χρήση καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογιών πληροφορικής με έμφαση στις δημοφιλείς πλατφόρμες του διαδικτύου, την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), την δημιουργία μοντέλων δεδομένων θα δημιουργηθούν προτάσεις πολιτικής για την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη ώστε να υπάρχει αφενός διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλο το εύρος των τουριστικών προορισμών και αφετέρου να βελτιστοποιείται η εμπειρία των επισκεπτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜνημόσυνο για τον Κανάρη από το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών
Επόμενο άρθροΗ Σύμβαση των Ην.Εθνών για τα άτομα με αναπηρία στο Δ.Σ. Δήμου Χίου