Αρχική Πολιτισμός Το Άσπρο Αρκουδάκι και οι γάτες των καραβιών (Αφήγηση Παιδικού Βιβλίου)

Το Άσπρο Αρκουδάκι και οι γάτες των καραβιών (Αφήγηση Παιδικού Βιβλίου)

61

Ακούστε την ιστορία του μικρού αρκούδου σε αφήγηση Κατερίνας Πατοσογιάννη από το κανάλι “Παραμυθάρι”*

Κριτική
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΖΕΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 31-05-1998

Από την πρώτη κιόλας ματιά είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι ο Ολλανδός Hans de Beer ζει στο Αμστερνταμ.
Οι εικόνες του μαρτυρούν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα λιμάνια και αιχμαλωτίζουν από την πρώτη στιγμή το βλέμμα των παιδιών, καθώς μιλάνε με τον δικό τους τρόπο για τα ταξίδια με μεγάλα καράβια στις θάλασσες του Βορρά.

Με χρώματα γκριζοπράσινα, γαλαζωπά και μενεξελιά. Εστιάζοντας σε φεγγίτες και καραβόσκαλες. Αποκαλύπτοντας πανοραμικά πλάνα των λιμανιών στο πρώτο πρωινό φως και παίρνοντας τους πίσω δρόμους της πόλης. Εκεί όπου ανάμεσα σε παλιά πλυντήρια και άχρηστα σιδερικά μαζεύονται οι καραβόγατοι.

Οι πραγματικά έξοχες εικόνες του De Beer συνοδεύουν μια χαριτωμένη παιδική ιστορία, η οποία έχει διασκευαστεί στα ελληνικά με χιούμορ και τρυφερότητα από τη Μαριανίνα Κριεζή.
Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού αρκουδάκου που βρέθηκε μπλεγμένος στο δίχτυ ενός αλιευτικού. Και από εκεί ολομόναχος σ ένα σκοτεινό αμπάρι. Ώσπου στο σκοτάδι «άναψαν τα χρυσά μάτια» της γάτας του καραβιού.

Συγγραφέας: Hans de Beer
Διασκευή: Μαριανίνα Κριεζή
Εκδόσεις Άμμος, 1997

Αφήγηση: Κατερίνα Πατσογιάννη
Μουσική/Ηχοληψία: Πάνος Σκέντζος

*[Το κανάλι “Παραμυθάρι” και οι συμμετέχοντες δεν επωφελούνται οικονομικά από το υλικό του, δεν ισχυρίζονται ιδιοκτησία δικαιωμάτων των βιβλίων και δεν σχετίζονται με τους δημιουργούς τους.]

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυγγνώμη που αρρωστήσαμε κύριοι υπουργοί Υγείας…, γράφει η Ευγενία Κώττη
Επόμενο άρθροΕντονη αντίδραση ΕΜΧ για τα 10 κ.μ. όριο της ΔΕΥΑΧ- Σαββατιάτικη “πυροσβεστική” συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο ΕΜΧ