Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Tους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης συμπέρανε ο Δ. Καιρίδης από το θάνατο...

Tους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης συμπέρανε ο Δ. Καιρίδης από το θάνατο των 26 προσφύγων

52

Με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ο υπουργός, Δημήτρης Καιρίδης σχολίασε το θάνατο των «18, τουλάχιστον» μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς του Έβρου. Στην αρχή εξέφρασε τη λύπη του και στη συνέχεια «συμπέρανε» ότι «αυτά έχει η παράνομη μετανάστευση», πετώντας ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στους «εγκληματίες διακινητές».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης με μία φειδωλή δήλωση σχολίασε τον θάνατο των «18, τουλάχιστον μεταναστών» – η νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για 26 απανθρακωμένα σώματα – αναφέροντας αρχικά τη θλίψη του για το συμβάν. Στη συνέχεια, προτάσσοντας τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών για «προστασία των συνόρων» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των αιτούντων άσυλο επιβεβαιώνει τους κινδύνους της «παράτυπης μετανάστευσης». Κλείνοντας, καταγγέλλει ως υπεύθυνους τους διακινητές και όσους διευκολύνουν το έργο τους.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Καιρίδη:

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι η έλλειψη προσβασιμότητας σκοτώνει… για το δυστύχημα με θύμα άτομο με αναπηρία
Επόμενο άρθροΠρόστιμο σε γάμο για τα φαναράκια αερόστατα