Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Τρία βιβλία του Γ. Μιχαλάκη από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών και τον...

Τρία βιβλία του Γ. Μιχαλάκη από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών και τον “αυλόγυρο”

397

Συνεχής είναι η προσπάθεια του Συλλόγου Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών Χίου «Ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» για την καταγραφή και ανάδειξη της ιστορίας των όμορφων αυτών χωριών της Αμανής.
Ετσι πρόσφατα, με τη συνδρομή της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του Συλλόγου «Αυλόγυρος» προχώρησε στην έκδοση τριών βιβλίων που επιμελήθηκε και σχολίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μιχαλάκης.
«Εφ’ ω ετάχθη», «Γράμματα από την ξενιτιά» και «Νέα Νοταριακά Εγγραφα Κουρουνίων και Εγρηγόρου Χίου», που περιέχουν το Αρχείο του Δημήτρη Ι. Μιχαλάκη, Νοτάρου Κουρουνίων.
«Στις σελίδες τους περιέχονται πλήθος εγγράφων με ιστορικά, κοινωνικά, κοινοτικά, διοικητικά, αγροτικά, πολιτικά, ιατρικά, εκκλησιαστικά, εκπαιδευτικά, εμπορικά και προσωπικά στοιχεία.
Μέσα από τα έγγραφα αυτά αποτυπώνεται η ιστορία του μικρού μας τόπου για μια πολύ σημαντική περίοδο», σημειώνεται από το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών.
Συγκεκριμένα αφορά την περίοδο πριν και μετά από την απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό.
«Με την πεποίθηση πως η ιστορία της πατρίδας μας καταγράφεται με τις μικρές ιστορίες του κάθε τόπου», σημειώνει ο Σύλλογος και με την ευχή «να βρει η έκδοση αυτή μιμητές και από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους».
Ευχαριστούμε το Σύλλογο Κουρουνιωτών- Εγρηγοριανών για την αποστολή των σχετικών εκδόσεών τους!
Σε επόμενη ανάρτησή μας θα παρουσιάσουμε ξεχωριστά το κάθε βιβλίο του Γιάννη Μιχαλάκη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα επαναπροώθηση προσφύγων, εν μέσω lock down, στη Λέσβο
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων ενόψει Πολυτεχνείου