Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Βιβλιοπαρουσίαση: Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας της Δ. Ανταράκη

Βιβλιοπαρουσίαση: Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας της Δ. Ανταράκη

227
«Χρειαζόμαστε αίμα!».
Έτσι μας είπαν από την Γενική Κλινική Αθηνών. Ο πατέρας μου θα εγχειριζόταν επειγόντως την επόμενη μέρα κι έπρεπε να πάμε αίμα στην Τράπεζα Αίματος.

Εγώ είχα φθάσει κακήν κακώς από τον Καναδά, ενώ η καημένη η μητέρα μου, μακρυά από την Χίο στο πλευρό τού πατέρα μου, με περίμενε ανυπόμονα.

«Τι θα κάνουμε; Ποιόν να βρούμε στην Αθήνα να δώσει αίμα;» ήταν η πρώτη της έγνοια. Δύσκολη η ομάδα αίματος τού πατέρα μου, δυσεύρετοι οι δότες. «Να κάνετε έκκληση στην Χίο» μας σύστησαν οι νοσοκόμες. Έτσι κι έγινε!

Και με την μεσολάβηση συγγενών και φίλων, βρέθηκε αίμα από προσκόπους και στρατιώτες, και το έστειλαν πρωί-πρωί με το αεροπλάνο την ημέρα της εγχείρησης.
Μέσα σ’ αυτούς που έδωσαν αίμα ήταν κι ο καλός μας γείτονας Νίκος Σαραντινός. Δεν θα ξεχάσω πόσο είχε συγκινηθεί ο πατέρας μου όταν το είχε μάθει. Κι όποτε τον συναντούσαμε αργότερα, ο πατέρας μου έλεγε με ευγνωμοσύνη: «Αυτό το παιδί μού έδωσε το αίμα του!»

Τι δώρο μοναδικό, αλήθεια, η αιμοδοσία, τι πολύτιμη προσφορά στους συνανθρώπους μας!! Αυτή την δωρεά αγάπης και την τεράστια σημασία της αιμοδοσίας τονίζει το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» της εκλεκτής βιοπαθολόγου-γιατρού Δέσποινας Ανταράκη.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναγνώστες, γιατί οι καλές βάσεις στην ζωή μπαίνουν από μικρή ηλικία. Με γλώσσα απλή, κατανοητή, η συγγραφέας διδάσκει για το αίμα – το ταξίδι και την σημασία του στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί με λεπτομέρειες την διαδικασία της αιμοδοσίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να προσφέρουν εθελοντικά το αίμα τους.

Θερμά συγχαρητήρια

Sophia Karasouli-Milobar είναι με το χρήστη Δέσποινα Ανταράκη.

2 ημ. 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗρθαν διακοπές και έχασαν το σκυλάκι τους από φόλα….
Επόμενο άρθρο33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στη Λήμνο