Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Βιβλιοπαρουσίαση: «Νώγαλα και γλιγούδια» από τη Δέσποινα Γεμέλου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Νώγαλα και γλιγούδια» από τη Δέσποινα Γεμέλου

194

Ξέρετε τι είναι τα «νώγαλα» και τα «γλιγούδια»;
Πρόκειται για μικρές λιχουδιές που προσφέρονταν μετά το γεύμα, αλλά και μικροσκοπικά στολίδια, κοσμήματα και κατ’ επέκταση κάθε τι μικρό, αλλά εκλεκτό και πολύτιμο.
Οι ιστορίες συμπυκνωμένου λόγου που μας προσφέρει η Δέσποινα Στυλ. Γεμέλου στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «άλφα πι», γράφτηκαν, επιλέχθηκαν και προσφέρονται προς τέρψιν, όχι όμως ουρανίσκου, αλλά νου και ψυχής.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
«Νώγαλα και γλιγούδια»

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΦΑ ΠΙ
το νέο βιβλίο της
Δέσποινας Στυλ. Γεμέλου

Κατ’ επέκταση λειτουργούν και ως τροφή για σκέψη.
Το βιβλίο περιέχει φωτεινά, γλυκά και πολύχρωμα «νώγαλα και γλιγούδια», ή αλλιώς σύντομες ιστορίες και ποιήματα με τα συνοδά οπτικά τους ερεθίσματα (φωτογραφίες), αποτυπώνοντας τον τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας-εκπαιδευτικός βλέπει την ίδια τη ζωή. Κάποια περιέχουν ψήγματα νοσταλγίας, ενώ άλλα αφήνουν μια επίγευση συγκίνησης ή μια στάλα θλίψης.

Σε όλα τα κείμενα, όμως, θα διακρίνετε ένα άρωμα αισιοδοξίας, μια ανάσα θετικής σκέψης, μια αύρα γλυκιάς τρυφεράδας, ένα άγγιγμα καλοσύνης, ένα καταστάλαγμα αγάπης.

Με άλλα λόγια, ένα κομμάτι του εαυτού της Δέσποινας Γεμέλου και ενδεχομένως ένα κομμάτι και του δικού σας εαυτού. Ανακαλύψτε τα δικά σας ψυχικά «νώγαλα και γλιγούδια», διαβάζοντας το νέο βιβλίο των εκδόσεών μας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑμάλ: Από τη Χίο ξεκινά στην Ελλάδα το ταξίδι της κούκλας ‑ προσφυγοπούλας για να βρει τη μητέρα της
Επόμενο άρθροΔικηγορικός Σύλλογος για εξελίξεις Δικαστικού Μεγάρου Χίου