Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Βιβλιοπαρουσίαση: οι “Χιώτικες Βιβλιοδρομίες” του Δ. Φρεζούλη

Βιβλιοπαρουσίαση: οι “Χιώτικες Βιβλιοδρομίες” του Δ. Φρεζούλη

105

Το βιβλίο του Δημήτρη Φρεζούλη «Χιώτικες Βιβλιοδρομίες» παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Ομήρειο.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, πρωτοποριακό, αλλά και μοναδικό βιβλίο για τα δεδομένα της Χίου από τις εκδόσεις «άλφα πι» σε μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση.
Ένα βιβλίο που μιλά για βιβλία, και ειδικότερα χιώτικα, που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια με κυριότερο βάρος στη διετία 2017- 2018.
Στις «Χιώτικες Βιβλιοδρομίες» περιλαμβάνονται 75 βιβλία από 53 Χιώτες συγγραφείς αλλά και ειδικά αφιερώματα σε πνευματικούς ανθρώπους του νησιού.

Το δεύτερο μέρος των «Χιώτικων βιβλιοδρομιών» περιλαμβάνει αφιερώματα σε ανθρώπους των γραμμάτων. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ναυτικό πεζογράφο Φάνη Φαντέμη, στη ζωή και στα βιβλία του για τον οποίο θα κάνει μια μικρή αναφορά ο Αντώνης Λάρδας. Ένα δεύτερο στον Νίκο Κιουράνη (με μια μικρή παρέμβαση από την Δέσποινα Γέμελου) και στον αείμνηστο Μήτσο Κρομμύδα (αναφορά από τον Γιάννη Βούλγαρη). Και ένα τρίτο στον εκδοτικό οίκο «Αλφα Πι» και στην ανεκτίμητη προσφορά του αείμνηστου Αντώνη και του Γιάννη Παληού με παρέμβαση της Γεωργίας Μίτση.
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Ευγενία Ασλανίδη, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Ζαφείρης.
Η διοργάνωση είναι του συλλόγου « Η Αγία Ερμιόνη» και των εκδόσεων «Άλφα Πι».