Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εν μέσω καύσωνα… ψυχρότητα μεταξύ υπουργείου και Δήμου για ΠΡΟΚΕΚΑ στο ’18”

Εν μέσω καύσωνα… ψυχρότητα μεταξύ υπουργείου και Δήμου για ΠΡΟΚΕΚΑ στο ’18”

121

“Οι δικές σας υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη αξιοποιήσει στο βαθμό που είναι εφικτό αυτή τη συνεισφορά’, ανταπαντά ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς με την επιστολή, που απέστειλε στις 30 Ιουνίου 2017, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, αναφορικά με την εγκατάσταση ΠΡΟΚΕΚΑ στη Χίο.
«Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες σας είναι απολύτως ενήμερες για τα παραπάνω, εδώ και πολύ καιρό, αναμένουμε ασφαλώς να αναλάβετε όλη την αρμοδιότητα την οποία έχετε για την εγκατάσταση του ΠΡΟΚΕΚΑ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και εμμένοντας στη θέση «18», μετά την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού κ. Τόσκα που σημείωνε ότι «… διατηρούμε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή, είτε εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις είτε εφόσον αποδειχθεί ανέφικτη η λύση που υποδείξατε, να επανέλθουμε στην αρχική μας επιλογή (σ.σ. Ολύμποι).

Επιστολή Ν. Τόσκα προς Δήμαρχο Χίου για ΠΡΟΚΕΚΑ, 28062017
(αναδημοσίευση από astraparis.gr)

«… αντιπαρέρχομαι τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεστε στην «ιδέα» όπως την αποκαλείτε εντός εισαγωγικών, στην εφαρμοσιμότητά της αλλά και στην σκοπιμότητάς της που κατά την έκφρασή σας «… αποσκοπούσε κυρίως στην αναβολή της λύσης…»., σημειώνει ο κ. Βουρνούς που στο τελευταίο μέρος της επισοτλής του σχολιάζει φράσεις- παραγράφους της επιστολής Τόσκα.
Σε αυτά τα σημεία θέτει τα εξής ερωτήματα:
– «δεν τα βλέπατε μέχρις στιγμή ή κλείνατε τα μάτια;», σε ότι συμβαίνει στη Χίο με το προσφυγικό.
– Γιατί δεν έχει οριστεί εδώ και 2 χρόνια ένας αρμόδιος να συντονίζει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων (5) υπουργείων) και (25) φορέων.
– Γιατί δεν ενημερώνει το υπουργείο «με πληρότητα και ειλικρίνεια, συστηματικά και με συνέπεια, με ευθύνη και με αρμοδιότητα…» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης.

Επιστολή Δημάρχου προς Υπουργό Προστασίας για εγκατάσταση ΠΡΟΚΕΚΑ_30062017

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟλοκλήρωση αδειοδότησης τουριστικού λιμένα Βολισσού
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Γ. Κεβόπουλου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών