Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Μ. Φαρδή

Βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Μ. Φαρδή

55

Με το σημαντικότατο Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού» για το έτος 2021, βραβεύθηκε ο Μιχαήλ Φαρδής, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Πρόκειται για μια εξαιρετική ακαδημαϊκή διάκριση, η οποία τιμά πρωτίστως τον ίδιο, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και την Χίο, απ’ όπου κατάγεται ο κ. Μ. Φαρδής και με την οποία διατηρεί στενότατους δεσμούς”, σημειώνει ο Ομότιμος Καθηγητής, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Α. Κουμπιάς, κοινοποιώντας μας και τη σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας.

Ανακοίνωση:

“Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Μ. Φαρδή στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου – Στέφανου Πνευματικού» για το έτος 2021 από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το βραβείο αυτό απονέμεται από ακαδημαϊκούς δασκάλους και επιστήμονες που καλύπτουν ευρύ φάσμα επιστημών και αποτελεί μεγάλη τιμή, καθώς η έννοια της «Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας δεν εξαντλείται μόνο στην ικανότητα σαφούς, κατανοητής και ενδιαφέρουσας διδασκαλίας από την έδρα. Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στο φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθοδηγούν στην έρευνα, και τον καθιστούν κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας».

Τέτοιου είδους διακρίσεις συντελούν στην αναγνώριση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου που πραγματοποιείται στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

και προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και το Πανεπιστήμιο Πατρών στην επιστημονική κοινότητα.

Ο Πρύτανης

Χρήστος Ι. Μπούρας

Καθηγητής”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Αχ αυτά τα φαντάσματα” και πάλι στο ΟΜΗΡΕΙΟ
Επόμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: “Με διαγγέλματα δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία” (video)