Αρχική Νέα Τοπικά Ξέμειναν 4 σχολεία από πετρέλαιο θέρμανσης- καταγγελία ΕΛΜΕ

Ξέμειναν 4 σχολεία από πετρέλαιο θέρμανσης- καταγγελία ΕΛΜΕ

21

Δεν απέφυγαν τις άδειες δεξαμενές πετρελαίου σχολεία της Χίου.
Σήμερα το πρωί με τις θερμοκρασίες να είναι κοντά στο μηδέν, οι διευθύνσεις των Γυμνασίων Κάμπου, 1ου Γυμνασίου Χίου και 1ο και 3ο ΓΕΛ ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου ότι δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης.

Τη σχετική καταγγελία έκανε η ΕΛΜΕ Χίου που τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, έκαναν λόγο για «μαρτύριο της σταγόνας».
Μάλιστα ένα από αυτά, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Χίου , ενημέρωσε ότι θα σταματήσει τα μαθήματα στις 12.00 το μεσημέρι λόγω έλλειψης θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι χθες η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, προχώρησε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, βλέποντας τα προβλήματα με το πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνουν.
Αποφάσισε έτσι ομόφωνα να αναλάβει μέσα από το αποθεματικό της την προμήθεια πετρελαίου για τα γυμνάσια και Λύκεια. Δίνοντας την λύση που από την αρχή ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί, από την ώρα που δημιουργήθηκε πρόβλημα λόγω της μη έγκαιρης παράτασης της σύμβασης του Δήμου Χίου με το πρατήριο υγρών καυσίμων.
Αυθημερόν αναρτήθηκε η απόφαση στη Διαύγεια, οπότε από σήμερα Παρασκευή οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία για να επαναλειτουργήσει ο εφοδιασμός των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧίος Μπροστά: Λεφτά για κομφετί υπάρχουν, για πετρέλαιο στα σχολεία όχι
Επόμενο άρθροΟυκρανία, 18η ημέρα πολέμου: Σε κλοιό Μαριούπολη, Κίεβο