Αρχική Απόψεις Aρθρα Ξέσπασμα Β. Ποταμούση: στον πολιτικό στίβο της Χίου οι όποιες γυναίκες αντιμετωπίζονται...

Ξέσπασμα Β. Ποταμούση: στον πολιτικό στίβο της Χίου οι όποιες γυναίκες αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση και περιθωριοποίηση

108

Ξέσπασμα από τη Δημοτική Σύμβουλο αλλά και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, με το συνδυασμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής “πρωτοβουλία για τη Χίο” Βιβή Ποταμούση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε σε συνάντηση των προέδρων της Αμανής όπου είναι και κάτοικος.

Παρόλο που δεν το αναφέρει η ίδια είναι και πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χίου (πρώην ΝΟΔΕ Χίου).
Επίσης είναι Μεταπτυχιακή φιλόλογος, Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Φιλολογικής Εταιρείας Κλασικών Σπουδών.

Αναμένονται εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή Χίου αφού στην απαράδεκτη αντιμετώπιση που αναφέρει πως είχε τόσο η ίδια όσο και γυναίκα τοπική σύμβουλος της Βολισσού, εμπλέκονται και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.
Από την καταγγελία της Β. Ποταμούση αφαιρέσαμε τα τμήματα εκείνα που αφορούν αντιπαράθεση που είχε με δημότη της περιοχής, που εφόσον είναι έτσι μάλλον σε άλλο επίπεδο πρέπει να εξεταστεί το όλο θέμα.

Ακολουθεί η καταγγελία της κας Ποταμούση:

“Την στιγμή που στην Ελλάδα ο πρώτος πολίτης της χώρας αλλά και πολλά από τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης ανήκουν στο γυναικείο πληθυσμό, στον πολιτικό στίβο της Χίου οι όποιες γυναίκες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους αντιμετωπίζονται συνεχώς με περιφρόνηση και περιθωριοποίηση.

Την στιγμή που στην Ελλάδα ο πρώτος πολίτης της χώρας αλλά και πολλά από τα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης ανήκουν στο γυναικείο πληθυσμό, στον πολιτικό στίβο της Χίου οι όποιες γυναίκες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους αντιμετωπίζονται συνεχώς με περιφρόνηση και περιθωριοποίηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση των προέδρων των χωριών στο πρώην Δημαρχείο Αμανής κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου κ. Ζωάνου. Παρευρέθησαν επίσης ο κ. Ξενάκης, αντιδήμαρχος ΤΥ και Προγραμματισμού και υπηρεσιακοί, αρμόδιοι για το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕ Αμανής.
Δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να προσκληθώ ως η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής σε αντίθεση με τον …
Φυσικά ήμουν παρούσα και όπως έγινε φανερό αυτό ενόχλησε τον κ. Ξενάκη που εδήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να είμαι εκεί και να κάνω ερωτήσεις…

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ερωτήσεις ή οι τοποθετήσεις μου ενδεχομένως να φέρνουν σε δύσκολη θέση την Δημοτική Αρχή και λυπάμαι που η παρουσία μου χάλασε την παράσταση του κ. Ξενάκη που ήρθε να μας πουλήσει καθρεφτάκια μιλώντας για «χρηματοδοτικούς βραχίονες» και ζητώντας από τους προέδρους προτάσεις για τον προγραμματισμό ΕΣΠΑ, ΟΧΕ όταν δεν έχει ξεκινήσει καν το τεχνικό πρόγραμμα 2021 των 50.000 ευρώ.

Περισσότερο όμως λυπάμαι για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά τόσο του ίδιου όσο και του …
… θύμα των οποίων ήταν και η κ. Ευγενία Λαγού, μέλος του τοπικού συμβουλίου Βολισσού, στην οποία ο κ. Ξενάκης αρνήθηκε το λόγο «γιατί μιλούν μόνο οι πάρεδροι, είσαστε πάρεδρος; Όχι, δε θα μιλήσετε» και διαμηνύω προς πάσα κατεύθυνση:
ΑΡΚΕΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΦΙΜΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

Όσο με αφορά θα υπηρετώ πιστά την Αμανή και θα συνεχίσω να διεκδικώ το καλύτερο για τους ανθρώπους της!”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαιδική κατάθλιψη: ερωτήματα και απαντήσεις, γράφει η Ελένη Τσατσαρώνη
Επόμενο άρθροΣτο Βροντάδο κάνει στάση Σάββατο 5/6 το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ