Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Οι Χιώτες της Αχαϊας (σύλλογος Αγ. Μαρκέλλας) έκοψαν την πίτα τους!

Οι Χιώτες της Αχαϊας (σύλλογος Αγ. Μαρκέλλας) έκοψαν την πίτα τους!

382

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα», το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.
Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μία άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τους νησιώτικους χορούς με παραδοσιακές ενδυμασίες του Χορευτικού Τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού και όλοι μαζί ταξιδέψαμε για λίγο στη Χίο και το Αιγαίο!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Μιχάλης Κουκιάς έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.

Κατόπιν, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Κοκκινάκης ανέπτυξε τη μελέτη του με θέμα την περιοχή του Κάμπου της Χίου και τίτλο «Ο Κάμπος της Χίου – Μοναδικός συνδυασμός οικιστικής και γεωργικής ανάπτυξης».
Στη συνέχεια, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Κωνσταντίνος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και μας ευχήθηκε για το νέο έτος.

Κατόπιν, οι καλεσμένοι φίλοι μας συνδυάστηκαν με τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος και όλοι μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Χίο, υπό το ρυθμό του «Δετού», του «Τρίπατου», της «Χασαπιάς» και του «Πυργούσικου», σε κλίμα γιορτινό και καθ’ όλα συγκινητικό!
Τέλος, εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν στους καλεσμένους παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα της κας Ειρήνης Κουκιά και λικέρ Μαστίχα Κάστρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η δικηγόρος Ελένη Χάχαλη, μέλος του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος των Χίων εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού Οδυσσέα Παναγόπουλο, στη δασκάλα του Χορευτικού Τμήματος Ιωάννα Ζιάκου, καθώς και στη χορηγό ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ»
Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε με εκδηλώσεις και δράσεις, οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με την Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

Πάτρα, 30 Ιανουαρίου 2017
Για το Σύλλογο Χίων Νομού Αχαΐας
«Η Αγία Μαρκέλλα»

Ο Πρόεδρος Η Ταμίας
Μιχαήλ Κουκιάς Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη