Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Υπόσχεση για λύση του Υπουργού Ναυτιλίας στο Δήμαρχο Οινουσσών για την Ακαδημία...

Υπόσχεση για λύση του Υπουργού Ναυτιλίας στο Δήμαρχο Οινουσσών για την Ακαδημία Πλοιάρχων

34

Επρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και οι σπουδαστές να αναγκαστούν σε διαμαρτυρία μετά την παρέλαση της 11ης Νοεμβρίου για να αποφασίσει το υπουργείο Ναυτιλίας να εξετάσει λύσεις στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη λύση που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων στην Ακαδημία Πλοιάρχων του νησιού.

«Θετική έκβαση και μόνιμη λύση δόθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων”, σημειώνει ο Δήμαρχος Οινουσσών, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
“Με αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων οι σπουδαστές αναπληρώνουν τις χαμένες διδακτικές ώρες και ολοκληρώνουν κανονικά το εξάμηνο».

Πρόκειται για δύο θέσεις ναυτοδιδασκάλων, για τις οποίες πιστεύεται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον εφόσον η ωριαία αποζημίωση θα είναι σημαντική και θα αναπληρώνει την περικοπή ύψους 30% αυτών των συνταξιούχων ναυτικών που θα αναλάβουν να κάνουν τα μαθήματα.
Σε ότι αφορά τις χαμένες ώρες, από την αρχή της χρονιάς δεν γίνονται 14 από τις 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, το υπουργείο εξετάζει οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα κενά.

Remaining Time-0:14
Fullscreen
Unmute

Ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ, συνεχίζει τονίζοντας ότι είναι γεγονός ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών, ενώ μέσω ΕΣΠΑ θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό της Σχολής που θα ενισχύσει την ναυτική εκπαίδευση στις Οινούσσες.

Σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά

Σε ότι αφορά άλλα θέματα των Οινουσσών, η ακτοπλοϊκή επανασύνδεση του νησιού με μεγάλα πλοία «είναι θέμα ελάχιστων ημερών», αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες στο εξωτερικό κρηπίδωμα. Ενώ υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής για το έργο λειτουργίας των δικτύων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστός ο Δημοτικός Κήπος, λόγω έργων ανάπλασης
Επόμενο άρθροΓιατί μισούν το Πολυτεχνείο οι κρατούντες; (Η ιστορική μνήμη είναι επικίνδυνη), του Δ. Λαβατσή