Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των εκπαιδευτικών

Υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των εκπαιδευτικών

69

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα ποσοστά συμμετοχής έφτασαν στο 80%, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Χίου. Στο 75% τα ποσοστά της απεργίας στο χώρο των δασκάλων και νηπιαγωγών, σύμφωνα επίσης με το σύλλογο. Μάλιστα καθολική ήταν σχεδόν η συμμετοχή στα Δημοτικά Σχολεία και κάτι λιγότερο στα Νηπιαγωγεία του νομού.

Με συνθήματα «όχι στην κατηγοριοποίηση των σχολείων» και «ισότιμη εκπαίδευση για όλους», οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο πλαίσιο της πιο μεγάλης απεργιακή συγκέντρωσης τους, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία στο νησί. Από την αρχή της Απλωταριάς μέσω της οδού Δημοκρατίας έκαναν ολιγόλεπτη στάση κάτω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εν συνεχεία έφτασαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου πραγματοποίησε παράσταση στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταθέτοντας το έγγραφο με τα αιτήματα του κλάδου.
«Οι συνάδελφοι νοιώθουν ότι το υπουργείο πάτησε πάνω στην αξιοπρέπειά μας», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρος Σταυρινούδης. «Ο κλάδος μας είναι εκφρασμένος υπέρ μας αξιολόγησης που θα βοηθήσει τα σχολεία και κατά μιας αξιολόγησης που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία του συνόλου των σχολείων, θέτει σε αμφισβήτηση τον ίδιο τον εκπαιδευτικό», σημείωσε ο κ. Σταυρινούδης.

Ο Διευθυντής της Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αιμίλιος Ευαγγελινός διαβεβαίωσε για τη μεταφορά των αιτημάτων στο υπουργείο. Επίσης ενημέρωσε ότι από την πλευρά της Διεύθυνσης κατατέθηκε αιτιολογημένη έκθεση στην Προϊστάμενη Αρχή της Περιφέρειας για ποιο λόγο δεν πρέπει να γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος στα σχολεία του νομού της Χίου.
Οι απεργοί, μετά την παράσταση, πάλι με πορεία επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης και συνέχισαν με τα συνθήματά τους και επί του κεντρικού εμπορικού δρόμου (Απλωταριά) της πόλης της Χίου.

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν τέλος αρκετοί εκπαιδευτικοί για τη μη έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου, τονίζοντας ότι ο αγώνας τους έχει σαν πρώτο μέλημα τα παιδιά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο32οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες, αποτελέσματα και μετάλλια
Επόμενο άρθροΤα ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης στη σύσκεψη υπό τον γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου